Bakan Özer: Tatilde Ödev Yok

Esenler'de açılacak olan Tuna Eğitim Vadisi Temel Atma Töreni’ne katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerden yarıyıl tatili için öğrencilere ödev vermemelerini istedi.

Bakan Özer: Tatilde Ödev Yok

Bakan Özer törendeki konuşmasında şu mesajları verdi: “Öğretmenlerimiz beklenenin çok üzerinde bir aşılanma oranına sahip. Onun için eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakarlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah cuma günü iki haftalık yarıyıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var. Öğrencilerimize bu hafta içerisinde ödev verilmesin. Özellikle eğitime yeni başlayanlar hariç diğer öğrencilerimizin hepsi bu bir yıllık aradan sonra ilk aylarda eğitim öğretime başlama konusunda gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Bu beş aylık yoğun eğitimden sonra onların da iki hafta dinlenmeye ihtiyaçları var.”

Bakan Özer ayrıca, 2022 yılı için İstanbul’a eğitim alanında 5 milyar liranın üzerinde yatırım bütçesi verildiğini ve  31 Ocak’taki 15 bin öğretmen atamasının 7 bin 500’ünün de bu kente yapılacağını hatırlatarak, “Bugün temelini attığımız tesisin dışında yerel yönetimlerin Esenler’de arsa bulması halinde 20 ilave  yatırım daha yapmaya hazırız. Esenler’in okul ihtiyacının karşılanması için arsa bulunduğu anda biz her türlü desteği sunacağız” dedi.

Hürriyet Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER