Bakan Tekin duyurdu: Okul kayıtlarında bağış dönemi sona eriyor

Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu adres taşıma, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da bağış adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Bakan Tekin kayıt sırasında şube ve öğretmen seçmek için yapılan 'bağış'ların otomatik öğrenci atamasıyla son bulacağını söyledi

Bakan Tekin duyurdu: Okul kayıtlarında bağış dönemi sona eriyor

Her yıl okullara kayıt sürecinde, bağışlaröğretmen seçimiadres değişikliği gibi konular gündeme geliyor. İlkokullarda ise en çok tercih edilen öğretmenlerin sınıfına düşmek için adeta bir yarış. Okul müdürleri bu öğretmenler için velilerden bağış talep ediyor. Bu sorunun çözümüne yönelik adım atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokullarda öğrencilerin kayıtlarının otomatik olarak yapılması kararı aldı.

Ülke TV'de katıldığı bir programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekinkonuya dair yaptığı açıklamada sistemin yürürlüğe girmesiyle "Konuştuğumuz bu konuların büyük çoğunluğunu önümüzdeki yıl isteseler de yapamayacaklar" diyerek duyurdu. Tekin'in konu hakkındaki değerlendirmesinin tamamı şöyle: 

"Okullarda, özellikle ilkokullarda ve ortaokullarda şube ve öğretmen seçimi, öğrenci kaydını yaptıracak hangi okula kayıt alanı içerisindeyse, sonrasında da elektronik ortamda biz dağılımları, çocukların cinsiyeti, yaş ve benzeri dağılımlarını elektronik ortamda göz önünde bulundurarak sınıf mevcuduna göre dağılımı otomatik olarak yapılmış olacak. Dolayısıyla şu konuştuğumuz konuların büyük çoğunluğunu önümüzdeki yıl isteseler de yapamayacaklar."

Gazete Oksijen

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER