BAKANLIĞIN TALİMATI YERİNE GETİRİLMİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı taşrada çalışan Milli Eğitim Müdürlerinin geçici görevlendirmelerini iptal etti.

BAKANLIĞIN TALİMATI YERİNE GETİRİLMİYOR
Bakanlığı bu arkadaşların geçici görev tasallutundan kurtarma harekâtı taşrada Kaymakam, Vali, İl Milli Eğitim Müdürlerinin ortak “arkasına dolanma”oyunu ile boşa çıkarılmış durumda. Malum taşrada yönetici atama tekelini elinde bulundurma gücünü kendinde vehmeden sendika da bu işin çanak tutucusu…

28 Şubatın hak hukuk kural tanımaz beşi bir yerdeleri için medyada ihdas edilmiş ”BEŞLİ ÇETE” klişesi, bu günlerde MEB taşrada yönetici görevlendirme/atamaları için “ÜÇLÜ ÇETE” klişesini kullanmak yerinde olur.

Oyun şu… MEB genelgesi ile taşrada kendi kadrosunun dışında kendi memleketinde anasının kucağında, babasının ocağında, okul ve askerlik arkadaşlarının elleri ceplerinde MÜDÜRCÜLÜK oynayan arkadaşlarımızın görevlendirmeleri iptal edildi.

1-Bu iptal kararnameleri ilçelere gelmesine karşın tebliğ edilmiyor… Bu arkadaşlar taşrada müdürcülük oyununa devam ediyor. Nokta ile virgül ile uğraşarak…

2-İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile valilikler arasında memurlar kararname yazboz tahtasına dönmüşler. Akşam yazılan x kişinin kararnamesi sabah bozulup yeni teklifler yapılıp, yeri kararnameler çıkartılıyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil.    

3-Okulların eğitim-öğretime başlayacağı şu günlerde Müdürcülük oyunu oynamaktan, eğitim-öğretimin asıl işlerine sıra gelmiyor gelmeyecek.

4-Bakanlık iradesi ile iptal edilen geçici görevlendirmeler, valilik kararnamesi ile yeniden düzenlenip aynı kişilere, aynı görevler tevdi ediliyor. Biz bu güne kadar siyasetin yani Milli Eğitim Bakanının; vali ve Bakanlığın tüm yetkililerinin amiri olduğunu bilirdik. Bakanın yazdığını vali bozuyormuş. Bunu da öğrenmiş olduk.

5-Taşrada çalışan Kadrolu Şube Müdürlerinin (5-7-10 yıl hizmeti olan) üzerine üç aylık, bir yıllık bile yöneticilik görevi olmayan öğretmenleri yönetici yapmak hangi izana, insafa, adalete sığar.? Tuzun kokmasına müdahale edecek bu bakan diye sevinirken bu yasanın hukukun arkasını dolanma temrinlerini bu taşra politikacıları neye göre yapıyorlar.?Yaptığınız her hukuksuz işin duvara toslaması gibi bu da mahkemelerden dönecektir, bilesiniz.Yeter artık! Bunlara haddini bildirecek bir yiğit yok mudur?

Almanların bir atasözü:

“Söyledim duydu anlamına gelmez,

İşitti anladı anlamına gelmez,

Anladı yapacağı anlamına gelmez,

Yapacağı, devam ettireceği anlamına gelmez”.der.

Yani dememiz o ki bir kararname çıkarıp, geçiciçalışan fuzuli makam şagillerinin geçici görevlerini iptal etmek, sağırların bu işi duydukları anlamına, duysalar da anladıkları anlamına, anlasalar da yapacakları anlamına, yapsalar da devam ettirecekleri anlamına gelmemektedir.

Taşrada herkes kendisi çalıp kendisi oynuyor. MEB iptal yazıları kelimenin tam anlamıyla kağıt parçasından öte bir anlam kazanmadı taşrada… Böylece bilesiniz…

Umarım bu yazdıklarımda yanılırım! Bakanlık geçici görevlendirmeleri, Valilik geçici görevlendirmeleri ile becayiş yapmazlar… Ama bu konuda ciddi duyumlarımız var!

 

Mehmet MAARİFOĞLU

Eğitim Yöneticisi
ueyder.org




ueyder.org 



Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman -eğitimci
osman -eğitimci - 13 yıl Önce

Bakanlık kendi hazırladığı ve çıkardığı yönetmelikleri uygulamıyor.Bir görevlendirmelerin iptali ile ilgili yazıları mı?Dikkate alarak görevlendirme yazılarını uygulayacaktır.Görevlendirmesi iptal olanlar ek ders ücreti dahi alamaz ken nasıl ödeme yapılacaktır.Ben anlamış değilim

SIRADAKİ HABER