Başbakan Gitti Müdürlük Bitti

Sümer Mehmet Ali Ülker İlköğretim Okulu’nun kapatılmasıyla birlikte Mükerrem Mehmet Eke İlköğretim Okulu’na taşınma işlemi gerçekleştirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Mayıs tarihinde açılışı yapılan okulda yaşanan atama krizi şaşkınlık yarattı.

Başbakan Gitti Müdürlük Bitti
Kapatılan okulun müdürü Feridun Sarıkavak’a yönetmelik gereği yeni okulda aynı kadroda görev veren milli eğitim müdürlüğü,  13 Mayıs tarihinden kısa bir süre sonra müdür Sarıkavak’ın görev yerini bir kez daha değiştirdi.

8 Temmuz 2010 tarihinde, Sümer Mehmet Ali Ülker İlköğretim Okulu, imzalanan protokolle yerine Mükerrem Mehmet Eke İlköğretim Okulu yapılması karşılığında kapatılarak devredilmişti. Okulun açılışı 13 Mayıs tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli açılışlar yapmak için geldiği dönemde gerçekleştirilmişti. Ancak kapanan okulda görev yapan okul kurucu müdürü Feridun Sarıkavak’a, okulun açılışı öncesi 10 Mayıs tarihinde, “Okulun su, elektrik ve telefon aboneliklerinin alınması için” yetki veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, açılışın ardından  ‘Kapatılan eğitim kurumlarının yönetici, istek ve ihtiyaçları birlikte değerlendirilerek uygun görülecek eğitim kurumu yöneticiliklerine öncelikle atanırlar’ ve ‘Dönüştürülme yoluyla oluşan eğitim kurumu yöneticilerine, öncelikli kurum yöneticilerinin norm kadro imkanları ölçüsünde atamalar yapılır’ yönetmeliğindeki ifadelere rağmen 1,5 aylık bir zamanın ardından müdür Sarıkavak’ın tayinin bir başka okula çıkarılma gereği duyuldu.

10 Mayıs tarihinde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan’ın imzası ile görevine başlayan Sarıkavak’ için sürpriz bir şekilde adeta sürgün denebilecek bir atama kararı verildi.  Görevine başladığı 10 Mayıs tarihinin hemen ardından Sarıkavak, Akköy Gölemezli İlköğretim Okulu’na atandı. Yapılan sınavları başarıyla bitiren ve göreve layık görülen Sarıkavak’ın bu şekilde görev yerinin değiştirilmesinin nedenleri merak ediliyor. İl merkezinde bulunan birçok okulun yöneticilik kadrosunda açık pozisyon olmasına rağmen kapatılan okulda 1,5 yıl okul müdürlüğü yapıp ve yeni açılan okulda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okulun açılışını gerçekleştirinceye kadar görevde kalması ve ardından bu şaşırtıcı atamanın yapılması durumun karmaşıklığını gözler önüne serdi.

Kaynak: Denizli Horoz Gazetesi.13.07.2011






 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
    ali ner
ali ner - 11 yıl Önce

tam haber olmuş

SIRADAKİ HABER