BAYRAMLARDA ÖĞRETMENLER EK DERS ALABİLECEK Mİ? İŞTE CEVABI.

Bayramda Öğretmenler Ek Ders Alacak mı ?

BAYRAMLARDA ÖĞRETMENLER EK DERS ALABİLECEK Mİ? İŞTE CEVABI.
2013 Ekim ayı içerisinde hem Kurban Bayramını hem de Cumhuriyet Bayramını yaşayacağız. Öğretmenler bayramlardan dolayı ne kadar ek ders kesintisi olacağını merak ediyorlar.
Milli bayramlarla ilgili ek ders yönetmeliğindeki ilgili madde şöyle:
MADDE 16- 
 
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
Yukarıdaki maddeye göre milli bayramlarda öğretmenlere ek ders ödenecek. Bu yüzden Cumhuriyet Bayramı tatilinde öğretmenlerin ek dersinde herhangi bir kesinti olmayacak. Ancak 14-18 Ekimi kapsayan ders haftasındaki Kurban Bayramında öğretmenler ek ders alamayacak. Buna göre de 2 ile 20 saat arası ek ders kesintisi olacak. Öğretmenlerin mali olarak kaybı yaklaşık 17 TL- 170 TL arası olacak.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER