BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ NEDEN KALDIRILDI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ NEDEN KALDIRILDI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ NEDEN KALDIRILDI
Evet ben bir Beden Eğitimi ve Sporöğretmeni olarak  bu dersin artık tümokullarda da kaldırılmasının  gerekli!!!!! olduğunu düşünüyorum .Çünkü MilliEğitim Bakanlığı, geçenlerde tümokullarda vücut kitle endeksi ölçümleri  ve kalp taraması yaptırarak tümöğrencilerin sağlıklı olduğu kanısına  vardıktan sonra meslek liselerinde  beden eğitimi dersinin gereksiz olduğu kanısına vararak  bu dersi müfredattan kaldırdı.mebpersonel'in haberine göre Ayrıca, Prof.Dr. İhsan Bakır, Bakırköy Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı 13 ilçe ve Edirne'de yaklaşık 1 milyona yakın öğrencinin tahminen 6 yüz binine ulaşabileceğini ve 17 bin çocuğun kontrol altına alınarak çoğunun ameliyat edilebileceğini de belirtti.
Bununla birlikte MEB, okullarda bulunan diyabetli öğrencilerin sorununu yayınlamış olduğu bir genelgeyle çözerek beden eğitimi derslerine artık gerek kalmadığını düşünerek Beden Eğitimi derslerini kaldırdı.
 MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 24/02/2013 tarihinde yayınladığı genelgeyle ,’’ diyabetli çocukların sınıf arkadaşlarının katıldığı aktivitelere özellikle bedeneğitimi derslerine , okul gezilerine , spor müsabakaları ve törenlere katılımı sağlanacak’’diye belirtmişti.
Gelişmiş ülkelerde Beden Eğitimi ders saatleri bizim ülkemizdeki Beden Eğitimiderslerinden saatlerinden  oldukça fazladır. Bu ülkelerin ders sayışana ulaşmayacağını anlayan bakanlık, beden eğitimi derslerini kaldırdı (Not: Gelişmişlik düzeyimiz buradan netanlaşılıyor!!!)
M.E.B. Tebliğler dergisi, sayı:2369,1992
Beden Eğitimi saatlerinin ülkelere göre dağılımı şöyledir
 Fransa’da 1200 saat ,
 İngiltere’de 960 saat ,
 İzlanda-İsviçre-Finlandiya- Lüksemburg-Portekiz’de 720 saat ,
TÜRKİYE’DE  ise 520 saat
Beden Eğitimi derslerinde ‘’60’’ saniye koştuktan sonra yorulan, okula yüzünü yıkamadan, saçını taramadan, kahvaltı yapmadan gelen, tüm kötü alışkanlıkları edinen,öğrenci sorumluklarını yerine getiremeyen, dersin adını (beden eğitimi ve spor )dahi bilmeyen kendisini ifade ederken zorlanan bununla birlikte  sosyal medyada üzerinden “Beden dersi yüzünden teşekkürü kaçırmak nedir bilir misiniz? ‘’Tüm derslerim yüksekbeden eğitimi 0, Bedenden bırakılan ülkedeki ilk okuluzdur herhalde,’’ diye konuşan bir kısım  öğrencilerin sesini duyan bakanlık Beden Eğitimi derslerini müfredattan kaldırdı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de yaşayan meslek lisesi öğrencilerinin artık sağlık acısındanmükemmel olduğunu düşünüyor olmalı ki  artık Beden Eğitimi derslerine ihtiyaç olmadığını bildirdi.
Ne yazık ki .
TÜRKİYE'DE SAYISI 20 MİLYON OBEZ HASTASI VAR
(Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dünyada obeziteye bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının, açlıktan ölenlerin 3 misli olduğunu söyledi.)
TÜRKİYE'DE 18 MİLYON TANSİYON HASTASI VAR
TÜRKİYE'DE 8 MİLYON BÖBREK HASTASI VAR
TÜRKİYEDE 10 MİLYON BİLİNEN ŞEKER HASTASI VAR
BU BİR YIL SONRA 20 MİLYON OLACAK
TÜRKİYE'DE 4 MİLYON ASTIM HASTASI VAR
TÜRKİYE'DE 3,5 MİLYON KALP HASTASI VAR!
BU BİR YIL SONRA 7 MİLYON OLACAK
TÜRKİYE'DE HER YIL 15 BİN ÇOCUK KALP HASTASI OLARAK DOĞUYOR ...
HER YIL 3.2 MİLYON KİŞİ "HAREKETSİZLİKTEN" ÖLÜYOR
HAREKETSİZLİK GÜNDE BİR PAKET SİGARAYA EŞDEĞER 
 
Bakanlık olimpiyatlarda 88 madalya(59 madalya güreş sporuna aittir) kazanarak 35. Sırada yer almamızı yeterli görmüştür.
Türkiye´nin olimpiyat oyunları tarihindeki madalya dağılımı spor dallarına göre şöyle:
Olimpiyat Altın Gümüş Bronz Toplam
 Güreş 28 16 15 59
 Halter 8 1 1 10
 Judo 2 0 1 3
 Boks 0 2 3 5
 Atletizm 1 3 2 6
 Tekvando 1 3 2 6
Toplam 39 25 23 88
 
Not: Tüm veriler basından alınmıştır.
Sonuç olarak, bakanlık bundan sonra BEDEN EĞİTİMİ DERSİNİ TÜM OKULLARDAN KALDIRMALIDIR.
Atalarımız yanlış söylemiş  ‘’ SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCÜTTA BULUNUR!...’’diye
(Bundan böyle meslek liseliler için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz)
 
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni
Faruk GENÇTÜRK
Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER