BİLİŞİM EĞİTİMİ ÖNEMLİ

BİLİŞİM EĞİTİMİ ÖNEMLİ
Çocuklar okula bilgisayar kullanmasını bilerek geliyor bu yüzden bilişim ile ilgili derslere ihtiyaç yok anlayışı bilişim alanında Türkiye'yi diğer ülkelerden belki en az 20 yıl geriye götürdü. Neyse ki Sayın Nabi Avcı döneminde atılan pozitif adımlar ile gelecek adına ümit verildi... Ama yapılması gereken daha çok şey var.
 
İnternet ve bilgisayar bağımlılığı, oyun bağımlılığı, sanal zorbalık gibi çeşitli konularda okullarda neden bir eğitim verilmiyor bir eğitimci bunu açıklaması mümkün mü?. Yazılım temelli eğitim konusu neden kulak ardı ediliyor, içinde bulunduğumuz bilişim çağında bu toplumun temel bir ihtiyacı değil mi yetkililerin gereken somut adımları atması, artık bir şeylerin  sorgulamasını umut ediyoruz. Yazılım temelli eğitim, her aşamada proje geliştirmeye yönelik bir eğitim olup, kelime işlemci (word) programında bir tablo oluşturularak bile proje geliştirilebilir. Çocukların en çok proje geliştirebileceği ders Bilişim Teknolojileridir. Bakanlığın bu gerçeği peki önemsememesi nedendir? Yetkililerin bilgisayar okuryazarı olmayışından olabilir mi?
 
Sadece dersler konusunda kalmayıp bazı yanlış uygulamalara da ısrarla devam edilmektedir. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak 100 saat kurslar ile okullarda diğer branş öğretmenleri görevlendirilmekte esas işin uzmanı olan atanamayan BT Öğretmenlerinin hakları gasp edilmektedir. Atanamayan BT Öğretmenlerinin bu görevi yürütmek istemelerine rağmen bu görev 100 saat kurs ile sertifika alan diğer branş öğretmenlerine verilmektedir. Bir tane değil iki tane değil binlerce yapılan alan dışı görevlendirme bulunmakta olup adında "Bilişim Teknolojileri" geçen bir görev nasıl başka branşlara verilmektedir.. Bilişim çağında bu yapılan uygulama çağdaş eğitim anlayışı ile uyuşmamak ile birlikte bu hak gasbı sanırız kul hakkına girmektedir. 
 
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi, tüm kademelerde verilmeli ve haftada en az 4 saat olarak uygulanmalıdır. 2 Saati yazılım temelli, 2 saati donanım, dijital okuryazarlık temelli olmalıdır. Gelecekte niteliksiz bir nüfus istemiyorsak, bilişim çağının gereği olan bilişim eğitimini temele alan bir eğitim anlayışı uygulanmalıdır.
 
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI ve ekibine çok iş düşmektedir...

Adile ŞENTÜRK
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER