Bilişim Öğretmenlerine Yapılan Haksızlık Ne Zaman Çözülecek?

Bilişişim Teknoloji Sınıfları, Türk Eğitim Sisteminde devrim niteliği taşıyan bir karardı. Ama devamı gelmedi. Oysa Türkiye Bilişim Çağı'nı herkesten çok daha önce ve çok daha güçlü bir şekilde yakalayabilirdi. Bu konuda fırsat hala kaçmış değil. Yeni Milli Eğitimi Bakanı Dinçer'in bu konudaki tavrı, belirleyici olacaktır. İşte BT Öğretmenlerinin dilinden, kendi sorunları:

Bilişim Öğretmenlerine Yapılan Haksızlık Ne Zaman Çözülecek?

Birileri Artık Bizi Duysun

 

"Bilişim öğretmenleri olarak yapmış olduğumuz tüm girişimlere rağmen MEB Bilişim Öğretmenlerine yapılan haksızlığı bu atamada da düzeltmemiş yine kontenjanımız düşürülmüş ve diğer branşlardan formatörlüğe geçiş kurslarında ise artırma yapmıştır.

Bizler gereken her yolla sesimizi duyurmaya çalıştık dilekçeler gönderdik, mailler attık, basın açıklaması yaptık, postalar gönderdik fakat hala yapılan yanlıştan geri dönülmedi hatta daha da fazla mağdur edildik.

Sizden ricamız bu konuda bizlere yardımcı olmanız, bu konuyla ilgili çalışma ya da proje varsa bizi bilgilendirmeniz ve sesimizi duyurmanız.

 

Milli Eğitim Bakanlığının 21.07.2010 günlü açıklamasıyla İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinde yaptığı değişiklikle ilköğretim kurumları 4. ve 5.sınıflarda haftada 2 saat olarak okutulan bilişim teknolojileri dersi kaldırılmıştır.

 

Bilişim Teknolojileri dersinin seçmeli yapılıp 4. ve 5. sınıflardan kaldırılması ve 6. 7. ve 8. sınıflarda da birer saate düşürülmesinden sonra Bilişim Teknolojileri öğretmenleri  norm fazlası konumuna gelmiştir.

 

 Okullarda bu değişiklikle bilişim teknolojileri öğretmenleri formatör öğretmen olarak görevlendirilmiş fakat bu görev diğer branşlardaki öğretmenlere de verilmiştir. Diğer derslerin ders saatleri arttırılabiliyorken bilişim çağında Bilişim Teknolojileri dersinin ders saatlerinde düşüş hatta Bilişim sınıflarının kaldırıldığı görülmektedir.

 

 İlköğretimin tüm kademelerinde zorunlu dersler arasından seçmeli dersler arasına alınmaktadır. Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin karşılaştığı problemlerden en büyüğü ise okullarda bulunması gereken formatör öğretmenlerinin diğer branşlardan öğretmenlere verilmesidir. Kurslar sonucu aldıkları sertifikalarla okulların formatör öğretmenliği kontenjanlarını doldurmakta bu da bunun en az 4 yıl eğitimini almış biz bilişim teknolojileri öğretmenlerinin önünü kapatmakta. Ve kontenjanlarımız sürekli düşmektedir.

 

Bilişim Teknolojiler öğretmenliğine zaten 11 bölümden Bilişim Teknolojilerine öğretmen alımı yapılmaktadır.

1. Bilgisayar Öğretmenliği

2. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği

3. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği

4.  Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği

5. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

6. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü /Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü

7. Matematik-Bilgisayar Bölümü

8. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

9.  Bilgisayar Mühendisliği

10.  Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği

11. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği )

 

Birde bunun üzerine okullarda kadrolu çalışan diğer branş öğretmenleri de formatörlüğe geçebilmektedir. Bizler bu sistemin çalışmasında değişikliğe gidilmesini ve okul formatör öğretmenliği görevinin sadece BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ öğretmenlerine verilmesini istiyoruz.

 

Yukarıdaki nedenlerden dolayı bilişim teknolojileri öğretmenlerinin mağduriyetlerinin çözümü için 2011-2012 eğitim-öğretim yılında bilişim teknolojileri dersinin belirlenecek uygun sınıflarda zorunlu ders olarak ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okutulmasını, bilişim teknolojileri sınıflarının artırılmasını, formatörlük görevinin sadece bilişim öğretmenlerine verilmesini istiyoruz.

       Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ediyorz..."


 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER