BİR OKUL ÜÇ MÜDÜR

İlçe Milli Eğitimden Garip Uygulama:1 Koltukta 3 Müdür

BİR OKUL ÜÇ MÜDÜR

İstanbul’un yeni ilçelerinden olan Başakşehir, fiziki imkânlar bakımından iyi okullara sahip

olmasına rağmen, bu imkanını eğitime yansıttığı pek de söylenemez.

Başakşehir’in yeni bir ilçe olması, sürekli büyümesi, yeni yerleşim yerlerinin oluşması, nüfusunun artması yeni okullara duyulan ihtiyacı da beraberinde getirdi. İlçede TOKİ ve KİPTAŞ tarafından  birçok okul yapıldı.

Yeni açılan bu okullara İlçe Milli Eğitiminkurucu veya vekil müdür görevlendirmesi tam bir komedi halini aldı. Dışarıdan bakıldığında komedi gibi gözüken bu görevlendirmelerin arkasındabaşkahesaplar olup olmadığını bilemiyoruz.

yeni açılan okullardan bir tanesi de Şamlar Özel Eğitim Uygulama Merkezi.İlçede müdürlük sınavını kazanmış (İstanbul genelinde branşı itibarıyla kazanan beş kişiden biri), daha önce özel eğitim okullarında müdür yardımcılığı yapmış ve branşı özel eğitim öğretmenliği olan bir aday varken, buraya iki okula müdürlük yapan birine üçüncü görev olarak kuruculuk teklif edilmiştir.İki okul müdürlüğü varken bir üçüncüsü verilmiştir. Acaba bu durum mezkûr okul müdürünün çok özel yeteneklere sahip olmasıyla mı yoksa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ince hesaplarıyla mı ilgilidir?

Yine ilçede yeni açılan bazı okullara yapılan kurucu ve vekil müdür görevlendirmeleri ise bugüne kadar hiç görülmemiş türden kurucu müdürler teklif edilmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü bu okullara kadrolu şube müdürlerini görevlendirmiştir. Güvercintepe Ortaokulu’na O. KESİCİ, TOKİ Fenertepe Ortaokulu’na   H. ZAN, Meslek Lisesi’ne ise İ. ŞEKER görevlendirilmiştir.

Şimdi merak edilen soru şu; Başakşehir ilçesinde bu görevi yapabilecek, sınavı kazanmış, müdür yardımcısı veya öğretmen bulunamadı mı? Yoksa ilçedeki eğitimcilerin yeteneksiz olduğu kanaatimi var? Ya daBaşakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçenin tüm eğitim problemlerini çözdü de şube müdürleri atıl bir durumuma mı düştü? Bu şube müdürlerine “siz zaten az çalışıyorsunuz, size ek bir görev olarak da falanca okulların kuruculuğunu yapın” mı deniliyor?

İlçe Milli Eğitim Müdürünün şube müdürlerini kurucu müdür olarak görevlendirilmesi mevcut yönetmeliğin ruhuna uygun mudur? 28 Şubat 2013 tarihli ve 28573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin Kurucu Müdür ve Müdür Yetkili Öğretmenliğe Görevlendirme başlıklı 13. Maddesinde((1) Eğitim ve öğretime yeni açılacak eğitim kurumlarına, eğitim kurumunu eğitim ve öğretime hazır hale getirmek üzere, Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonunca belirlenen ve vali tarafından yönetici olarak atanmayan adaylar öncelikli olmak üzere il millî eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayıyla, sınav sonuçlarına göre müdür ataması yapılıncaya kadar kurucu müdür görevlendirilebilir. )kimlerin kurucu müdür olarak görevlendirilebileceği açıkça hükme bağlanmışken bu uygulamalar, bu kural tanımazlık neyin nesidir? Acaba İlçe Milli Eğitim Müdürü ne yapmak istemektedir, amacı nedir?

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu uygulamasına İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onay verip vermemesi merak konusu? Keyfibir uygulama olarak gördüğümüz bu görevlendirmelerle neyin amaçlandığını umarız İl Milli Eğitim Müdürlüğü çözer.

 

Tahsin YILDIRIM

Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube

Başkan Yardımcısı


KAYNAK: gazetekamu.com

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sevgi
sevgi - 11 yıl Önce

sayın hocam söylediklerinize virgülüne kadar katılıyorum başakşehir ilçe mem ince hesapları bu duruma meydan vermiştir daha bunlar bildiklerimiz birde bilmediklerimiz var bilseniz aklınız şaşar saygılar

SIRADAKİ HABER