BİR OKULDA 2 İDARECİ OLACAK !

İlkokul ve ortaokullar belirlendi

BİR OKULDA 2 İDARECİ OLACAK !

İl ve ilçelerde koordinatör okul müdürleri başkanlığında eğitim bölgelerinde ki tüm ilköğretim okullarının geleceği konusunda kararlar alındı.
Hangi okulun ilkokul hangi okulun ortaokul olacağı ve ayrılması mümkün olmayan okulların isimleri koordinatör okul müdürleri başkanlığında belirlendi.
Yaptığımız araştırmalar neticesinde Bakanlık İl Milli Eğitim Müdürlüklerine okulların ayrılması çalışmasında çok hızlı hareket edilmesi gerektiğinin emrini vermiştir.
Konunun detaylarına inecek olursak genel de aynı mahallede bulunan iki ilköğretim okulundan biri ilkokul diğeri ise ortaokul olarak belirlendi. Yakın çevresinde herhangi bir ilköğretim okulu bulunmayan okullar için ikili öğretim yapılacağı sabah grubunun ortaokul, öğlen grubunun ise ilkokul olarak belirleneceği kararlaştırıldı.
Bugüne kadar bahsedilmeyen çarpıcı konu ise aynı okulda iki idari yönetimin yer alacak olmasıdır. Yakın çevresinde ilköğretim okulu bulunmayan okullar için ikili öğretim yapılırken sabah grubunun idarecisi ile öğlen grubunun idarecisi ayrı olacaktır.
Branş öğretmeni olan idareciler sadece ortaokullarda, sınıf öğretmeni idareciler ise sadece ilkokullarda idareci olabileceklerdir.
Yapılacak bu uygulamayla tüm Türkiye genelinde ilköğretim okulları ortaokul ve ilkokul diye ayrılacağından idareci konusunda büyük açık olacağı kuvvetle muhtemeldir.
Genel olarak okullarımızda sınıf öğretmenlerinin idareci olmasından dolayı ilkokullarda idareci açığı olmayacaktır ama ortaokullara branş öğretmenleri idareci olacağı için ortaokullarda açık çok fazla olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER