Boğaziçi'nde öğretmenlerin atama sorunu tartışılacak

Boğaziçi Üniversitesi’nde Perşembe günü yapılacak panele ataması yapılmayan öğretmenler konusu tartışılacak. Panelin sonunda eğitim fakültesi öğrencilerine yönelik bir forumda yapılacak.

Boğaziçi'nde öğretmenlerin atama sorunu tartışılacak

Ataması yapılmayan öğretmenler geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da büyük bir eyleme imza atıp, seslerini duyurmaya çalışırken, konu tartışılmaya devam ediyor. Bu hafta Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak bir panelde de sorun birkez daha masaya yatırılacak. “Atama İzindeyiz” adlı kısa filmin de gösterileceği etkinliğin son bölümünde eğitim fakültesi öğrencileri forumu yapılacak.

Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Boğaziçi Üniversitesi’nde “Öğretmen Atamaları ve Yaşanan Sorunlar: Sorun Öğretmen Adaylarında mı?” başlıklı bir panel ve forum düzenleyecek. Perşembe günü Van depreminde yaşamını yitiren öğretmenlerle, Şafak Bay anısına yapılan etkinlikte ilk olarak Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu tarafından hazırlanan “Atama İzindeyiz” başlıklı kısa filmin gösterimi yapılacak. Filmde ataması yapılmayan öğretmenlerin yaşadığı zorluklar ve kesişen hikayeleri anlatılıyor.

Filmin ardından yapılacak konuşmalar bölümüne ise, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rıfat Okçabol ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucularından Osman Şahin söz alacak. Yapılacak konuşmaların ardından etkinliğin son bölümünde eğitim fakültesi öğrencilerinin katılacağı bir forum düzenlenecek. 24 Kasım Perşembe günü Eğitim Sen’in üniversitenin Kuzey Kampüsü’ndeki işyeri temsilciliğinde yapılacak etkinlik saat 15.00’da başlayacak.





Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER