BÖTE'NİN GELECEĞİ KURUL KARARINA BAĞLI

BÖTE'NİN GELECEĞİ KURUL KARARINA BAĞLI

BÖTE'NİN GELECEĞİ KURUL KARARINA BAĞLI
BÖTE Üniversitelerde 2011'de 1465 mezun, 2012'de 2418 mezun, 2013'de 2044 mezun verdi tabi ki birde bunun önceki yılları var sonrasındaki yılları var birde BT Öğretmeni olabilecek diğer 11 bölüm mezunları var...
 
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu 80 Sayılı karara göre ortaokullara BT Öğretmeni olarak atanabilecek 12 bölüm bulunmakta ve bu bölümlerden sadece 1 tanesi Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümünden oluşmakta diğer 11 tanesi Teknik Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerindeki bölümlerden oluşmaktadır.
 
Sürekli yeni üniversitelerin açılması ve kontenjanların her geçen yıl arttırılmasıyla BÖTE yani Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü 75 üniversiteye kadar ulaştı. Öğretim Teknolojileri günümüz ve geleceğin önemli bir bilim dalı olmasına rağmen bazı yanlışlıklardan dolayı ülkemizde arka planda kaldı ve bu yanlışlıklar düzeltilmezse bu büyük branş bilim yuvalarında kaybedilecek gibi görünüyor. Çözüm yolu BÖTE'nin önemsenmesi ve okuyan gençlerin haklarının korunması.
 
Ortaokullara BT Öğretmeni olarak atanabilecek bölümlere bakıldığında 12 bölüm bulunmakta ve diğer hiçbir branşta atamaya eşit şartlarda ortak olan bu kadar bölüm olmadığı görülmektedir. Ortaokullara BT Öğretmeni yetiştiren tek Eğitim Fakültesi Bölümü BÖTE olmasına rağmen diğer 11 bölüm BÖTE ile eşit atanma şartlarına sahiptir. Ve buda maalesef 75 üniversitede okuyan gençleri daha da mağdur etmektedir çünkü daha mevcut kadrolar BÖTE Öğretmenlerine yetmezken diğer 11 bölüm BÖTE'nin hakkı olan kadroları doldurmaktadır. Bu yüzden yetkililerin bir branşı yok olmaktan kurtarmak için gerekli değişiklikleri yapması ve ortaokullara sadece BÖTE'nin atanması gerekir.
 
Ortaokullara BT Öğretmeni olarak sadece BÖTE Öğretmenleri atanmalıdır. Bütün gözler bu yüzden Talim ve Terbiye Kurulundadır. Kurulun vereceği karar merak konusu olup 80 Sayılı karar değişirse 75 üniversitedeki gençlerin hakkı korunmuş olacaktır.
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER