Böyle Bir Okul Müdürü Var Mı?

SALTANAT SAHİBİ MÜDÜR, YARRDIMCILARINA ZORLA KİŞİLİK TESTİ YAPTIRIYOR

Böyle Bir Okul Müdürü Var Mı?
SALTANAT SAHİBİ MÜDÜR,
           YARDIMCILARINA ZORLA KİŞİLİK TESTİ YAPTIRIYOR
 
.................................. Lisesinde Neler Oluyor?
 
 
Sendikamıza ulaşan bilgi ve belgelere göre okul müdürü Y. K. okulda mobingi had safhaya ulaştırmış durumda.
    Okul yöneticileri ve öğretmenlerin önemli bir kısmı kendilerini müdüre hanımın haksız uygulamaları ve aşırı baskısı altında hissediyorlar. Okulda huzur ve güven ortamı kalmamış durumda. 
Bütün bunlara sebep olan okul müdürünü, kimler ne karşılığında koruyor? Önemli olan müdürün saltanat sevdası mı, öğrenci başarısı mı? Belli ki yetkililer saltanatın sürmesini istiyorlar. 
Bize ulaşan ve çoğu belgeli olan iddiaları şu şekilde sıralayabiliriz.
1. Sadece kendi kullanımı için özel tuvalet yaptırmış, başka kimsenin kullanmasına izin vermiyor. Kendini diğer personelden üstün tutarak aynı tuvaleti kullanmak istemiyor.
2. Müdür odasını milyonlarca dolarlık bir holding patronunun odası gibi düzenleyerek şatafata olan düşkünlüğünü ortaya koyuyor. Lüks eşyaların bir kısmının okul demirbaşına kayıtlı olmadığı iddia ediliyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?
3. Zorunlu olarak girmesi gereken derslere, kendi yerine ücretli bir öğretmeni sokuyor. Ders defterlerindeki ücretli öğretmenin imzasının üzerine kendi imzasını atıyor (belgeli). Ayrıca kendisi girmediği dersin ücretini aldığı gibi, ücretli öğretmene de okul aile birliği hesabından başka gider göstererek ödeme yapıyor. Devlet zarara uğratılıyor.
4. Yeni çocuğu olmuş öğretmen, yasal hakkı olan doğum yardımı ödemesi yapılması için iki defa başvuru yapmasına rağmen herhangi bir ödeme yapılmıyor (Belgeli). Üstelik sana para-mara yok gibi sözlü ifadelerle personelini aşağılıyor.
5. Okulun öğrenci sayısını olduğundan fazla göstererek, kuruma fazladan bir müdür başyardımcısı ve bir müdür yardımcısının atanmasına neden olmuş ve devlet zarara uğratılmıştır (Belgeli).
6. Okulun elektrik, su, doğalgaz faturaları bir yıla yakın süre takip edilmemiş, sonucunda 5000,00 TL (beşbinlira)’ye yakın bir miktarda faiz ödemesi, okul aile birliği hesabından ödenmiştir. (bir-iki ay gözden kaçabilir, ancak bir yıl boyunca faturaların takip edilmemesi ihmali gösterir). Okul aile birliği gider defterinde faiz gideri olarak kaydedilmiştir.
7. Yasal bir zorunluluk olmadığı halde özel bir firma ile 1800 TL’lik bir anlaşma yaparak, müdür yardımcılarına zorla “Kişilik Testi” yaptırmış ve böylece personele açıkça hakaret etmiştir.
8. 2011 yılı 2. Dönem öğretmenler kurul tutanağını değiştirerek konuşulmayan ve karara bağlanmayan konuları eklettirerek evrakta sahteciliğe neden olunmuştur (Belgeli).
9. Yapılan soruşturma ve incelemelerde konuya yeterince önem verilmediği, adeta müdürün korunması için çaba sarf edildiği hissi uyandırılmış, bazı soruşturmalarda şikâyet edenlerin ifadesine dahi başvurulmamıştır. Taraflı hazırlanan soruşturma raporu sonucunda ise ......... Kaymakamı yanlış yönlendirilmiş ve savcılığa soruşturma izni vermemiştir (Belgeli). Muhakkiklerin tarafsız olmadığı ortaya çıkıyor. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
                                                                                                                       H. İbrahim ÇAKMAK
                                                                                                        Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı
 
Not:  Sendika şube başkanlığından gelen mail'i kişilik haklarına saygı nedeniyle okul ve müdür ismini şimdilik kaydıyla yayınlamıyoruz. Ancak İstanbul İlimizde olan bu okulla ilgili bağlı bulunduğu ilçe ve il milli eğitim müdürlüğünün bir çalışma yapacağını ümit ediyoruz. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz..
Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 12 yıl Önce

pendik ticaret meslek lisesinde mobbing tüm öğretmen,öğrenci ve veliler üzerinde hala devam etmektedir.okul müdürü eğitim öğretimi engellemekte ve mobbingde sınır tanımamaktadır.okul müdürü kaddafi bile gitti kendisini kral zannetmektedir.milli eğitim bakanı ve kamuoyunun dikkatine.....

SIRADAKİ HABER