Bu Eğitim Kitaplarında Atatürk'e Yer Yok

Denizli'de Eğitim-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okulu öğretmenlerine dağıtılan bazı kılavuz kitaplarda Atatürk fotoğrafı, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın olmamasına tepki gösterdi. DenizliŞube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Talim Terbiye Kurulu'nun kitaplara nasıl onay verdiğini, kasıtlı olarak yapıldığını düşündükleri söz konusu hatanın nedeninin açıklamasını istediklerini söyledi.

Bu Eğitim Kitaplarında Atatürk'e Yer Yok

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim  okulu  öğretmenlerine dağıtılan Fen ve Teknoloji, Türkçe ve Matematik gibi kılavuz kitaplarda Atatürk  fotoğrafı, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın olmaması tepki çekti. Konuyu gündeme getiren  Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaptıkları incelemede öğretmenlere dağıtılan  ilköğretim 6'ncı sınıf Türkçe,  ilköğretim 4'üncü sınıf Fen ve Teknoloji,  Matematik ve Türkçe  öğretmen kılavuz kitaplarında Atatürk fotoğrafı , Gençliğe Hitabe ile İstiklal Marşı'nın yer almadığını açıkladı.

'TALİM TERBİYE NASIL İZİN VERMİŞ?'

Başka kitaplarda Atatürk'ün  fotoğrafı ile Gençliğe Hitabe'nin ve İstiklal Marşı'nın bulunduğu belirtenAydoğan, Talim Terbiye Kurulu'nun bu kitaplara nasıl izin verdiğini merak ettiklerini söyledi. Aydoğan şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı  ders ve kılavuz kitaplarında yazım ve basımı için uyguladığı yönetmeliğe yayınevlerini  uyduramadı. Birkaç  yayınevi tarafından hazırlanan ve  öğretmenlere dağıtılan bazı kılavuz kitaplarda söz konusu eksiklikleri tespit ettik. Oysa, bu kitaplar bir de Talim Terbiye Kurulu tarafından 5 yıllık bir izne göre basılmıştır. Acaba Talim Terbiye Kurulu bu kitabı incelemeden mi onay vermiştir? Yayınevi bu cesareti kimden almıştır? Seminer döneminde birçok  öğretmen bu konuda uyarılarda bulunmasına rağmen kitaplar neden toplatılmamıştır? Biz  Eğitim-İş olarak, başta velilerimizi ve öğretmenlerimizi bu kasıtlı olduğunu düşündüğümüz konularda uyarıyoruz. Bakanlık söz konusu kitapları toplatmalıdır. Biz bu ülkenin değerleriyle oynanmasını istemiyoruz. Milli  Eğitim'in başka derdi yok mu da ulusal değerlerimizle mücadele ediliyor? Bununla ilgili hukuki girişimlerimizi  başlatacağız."


 



Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
masum sazan
masum sazan - 13 yıl Önce

Atatürk'ü koministliğe alet etmeyi bırakın artık

SIRADAKİ HABER