BU EĞİTİMLE ÖĞRENMEYEN KALMAYACAK

"Öğrenme Merkezi" projesiyle eğitimle teknoloji buluşacak. Öğrenmeyen kalmayacak!

BU EĞİTİMLE ÖĞRENMEYEN KALMAYACAK

Her öğrencinin eğitim fırsatlarından eşit şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla "Öğrenme Merkezi" projesini hayata geçiren Hüseyin Parlak, Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının konuğu oldu. 

Hüseyin Parlak, Ankara'nın az nüfuslu, gençlerin ve özellikle kadınların sosyalleşme sorunu bulunan ilçelerinden Çamlıdere'de, kaymakam olarak görev aldığı dönemde, "Çamlıdere Öğrenme Merkezi" projesini hayata geçirdi.   

Parlak'ın, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamento'su tarafından duyurulan ve takip edilen "Life Long Learning Programme" (Hayat Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirdiği "Çamlıdere Öğrenme Merkezi", ücretsiz bilgisayar kullanımını sağlayan etüt çalışma alanları, kütüphane, 3-6 yaş için oyun salonu ve sinevizyon toplantı alanlarından oluşuyor.

Hüseyin Parlak, "Öğrenme merkezi" ile Çamlıdere halkının eğitim, kültür ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı, çocukların okuldan sonra ders çalışabilecekleri, etüt yapabilecekleri aile boyu öğrenmeye uygun bir yaşam alanı yarattı. Merkez'den bugüne kadar 900 öğrenci ve 90 öğretmen faydalandı.

 "Fark Yaratanlar" programına konu olan isimler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurular arasından seçiliyor. Seçilen Fark Yaratanlar, her Perşembe günü saat 20.50'de CNN Türk ekranlarından izleyicilerle buluşuyor.

"Fark Yaratanlar" televizyon programında yayınlanan tüm Fark Yaratan videolarına www.farkyaratanlar.org, www.sabancivakfi.org web sayfalarından ulaşılabilmektedir, ayrıca Facebook, Twitter ve YouTube'da takip edilebilmektedir.



 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER