Bu Yıl 15'i Elektronik Ortamda 19 Yabancı Dil Sınavı Yapacağız

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bu sene 15'i elektronik ortamda olmak üzere toplam 19 yabancı dil sınavı yapacaklarını bildirdi.

Bu Yıl 15'i Elektronik Ortamda 19 Yabancı Dil Sınavı Yapacağız

Aygün, 2020'de yapacakları ilk sınav olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (e-YDS) yarın Ankara, İstanbul vede İzmir'deki e-sınav merkezlerinde yapılacağını söyledi.

Geçen sene elektronik ortamda 13 e-YDS yaptıklarını söyleyen Aygün, "Bu sene 19 yabancı dil sınavı yapacağız, 15'i elektronik ortamda olacak.

Aygün, geçen sene ilkbahar döneminde İspanyolca, Farsça, İtalyanca, Yunanca vede Bulgarca sınavlarının basılı ortamda yapıldığını belirtti. Bu sene ise sınavların elektronik ortamda yapılacağını söyleyen Aygün, elektronik ortamda 15 yabancı dil sınavından 10'unda İngilizce, birer tanesinde Farsça, İspanyolca-İtalyanca, Yunanca-Bulgarca, Almanca-Fransızca ve Arapça-Rusça testleri yapılacağını bildirdi.

YÖKDİL iki defa gerçekleştirilecek

YDS'yi bu sene basılı ortamda iki defa yapacaklarını söyleyen Aygün, YDS-1'in Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Çince, Danca, Ermenice, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Ukraynaca (Ukraince) olmak üzere 20 dilde 12 Nisan'da, YDS-2'nin 25 Ekim'de uygulanacağını belirtti.

Prof. Dr. Halis Aygün, şunları söyledi:

2019'yılında ÖSYM tarafından ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nı (YÖKDİL) bu sene, ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere iki defa yapacağız.

İlkbahar döneminde 1 Mart'tarihinde yapacağımız YÖKDİL-1, İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında, Arapçada sosyal bilimler alanında uygulanacak.

Sonbahar döneminde 13 Eylül'tarihinde yapılacak YÖKDİL/2 İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yalnızca sosyal bilimler alanında uygulanacak.

Geçen sene 13'ü elektronik ortamda olmak üzere toplam 17 yabancı dil sınavı uyguladık, bu sene 19 yabancı dil sınavı yapacağız. Sınavlara girecek adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER