ÇALIŞTAY'DAN BİR İYİ BİR KÖTÜ KARAR

Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı Antalya’da yapılıyor. Öğretmenlerin ataması, yeterliliği, kariyeri, yer değişmesi konularında komisyonlar halinde yapılan çalışmalarda son değerlendirme toplantısı Pazar günü yapılacak ve Çalıştay sona erecek.

ÇALIŞTAY'DAN BİR İYİ BİR KÖTÜ KARAR
Yapılan Çalıştay’da öne çıkan konulardan birisi de, özür grubu tayinlerinin her yarı yıl sonunda olmak üzere yılda iki kez yapılması oldu. Genel Başkanımız İsmail KONCUK’un da bulunduğu komisyonda bulunanların ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Necmettin YALÇIN’ın da desteği ile özür grubu tayinlerinin her yarı yıl sonunda yılda iki kez yapılması grup kararı haline geldi. Alınan bu karar Pazar günü yapılacak genel değerlendirme sonrasında Ulusal

Öğretmen Stratejisi Çalıştayının kararı haline gelecek.
Çalıştay kararı haline gelen bu kararın bu yarıyıl sonunda da uygulanması için Türk Eğitim Sen olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Dileriz ki, bu Çalıştaya büyük önem veren Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER bu kararın bu yarıyıl sonunda hemen uygulanması için gereken talimatı verir. Sayın Bakanın bu kararı görmezden gelmemesini diliyoruz.

Bir karar da öğretmen rotasyonu konusunda alındı.Bu karara göre bulunduğu okulda kesintisiz 15 yıl görev yapmış öğretmenler o il veya ilçe içinde zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulacak. Bu rotasyon teklifi AKP Düzce Milletvekili Osman ÇAKIR tarafından getirildi. Genel Başkanımız İsmail KONCUK ve diğer sendikaların itirazına rağmen, teklif AKP Düzce Miletvekili Osman ÇAKIR, AKP Ardahan Milletvekili Orhan ATALAY, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü TOMAN, Malatya İnönü Ünv. Eğitim Fakültesi Dekanı Burhanettin DÖNMEZ, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Murat ALTUN’un desteği  ile karar olarak kabul edildi. Genel Başkan İsmail KONCUK bu konuda daha önce ciddi bir tartışma yaşandığını, gösterilen tepkiler üzerine Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in kendisini arayarak öğretmene rotasyon konusunda bir çalışmaları olmadığını söylediğini ifade ederek. Bu kararınız yeni bir tartışmayı başlatacaktır. Bilhassa, AKP milletvekillerinin böyle bir teklifi getirmesi ve ısrarla desteklemesi  Hükümete bir çok öğretmenin tepki göstermesine yol açacaktır, bu kararı iptal edelim demesine rağmen, kendisi de öğretmen kökenli olan AKP Düzce Milletvekili Osman ÇAKIR biz bu durumu izah ederiz, bir şey olmaz, diyerek ısrarla öğretmene il içi rotasyon yapılması gerektiğini savundu.

Öğretmene rotasyon kararı konusunda Pazar günü yapılacak genel değerlendirme toplantısında Genel Başkanımız İsmail KONCUK, kararın iptali isteği doğrultusunda bir konuşma yapacak. Diliyoruz bu karar çalıştayın tüm üyelerinin bulunacağı genel değerlendirme toplantısında talebimiz ve diğer sendikaların da desteği ile iptal edilir. Endişemiz kararın kabulü halinde 15 yıl değil aynı okulda daha da az süre ile görev yapanlara da rotasyon uygulanmasıdır.

Çalıştay’da Türk Eğitim Sen ve diğer sendikaların  desteği ile mahrumiyet bölgelerinde görev yapan eğitim çalışanlarının brüt aylıklarının yüzde 30’u oranında ek ödeme almaları doğrultusunda bir karar da kabul edildi.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ




Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER