ÇUBUKÇU'DA GİDERAYAK 76.MADDE ATAMASI YAPTI

Milli Eğitim eski Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU, Hüseyin ÇELİK’i aratmadı… Giderayak 76. madde atamalarını son dakika da eski tarihli imzaladı…

ÇUBUKÇU'DA GİDERAYAK 76.MADDE ATAMASI YAPTI
Hüseyin ÇELİK döneminde yapılan 76. madde okul müdürleri ataması aylarca kamuoyunun gündemini oluşturmuş ve bu atamalarla eğitim camiasının büyük bir çoğunluğunun yıllardır haberdar olmadığı 76. madde atamaları eğitim camiası tarafından da öğrenilmişti.
 
Hüseyin ÇELİK’in şer kabul edilen bu işinde ortaya çıkan tek hayır ise eğitim camiasının 76. maddeyi öğrenmesi olarak tarihe geçti.
 
Hüseyin ÇELİK’den sonra bu makama hukukçu kimliği ile oturan Nimet ÇUBUKÇU’dan bütün eğitim camiasının ortak beklentisi 76. madde atamalarını iptal etmek ve bir daha bu şekilde atama yapılmasına izin vermemek olarak beklendi…
 
ÇUBUKÇU , ÇELİK’İ SOLLADI
 
Nimet ÇUBUKÇU döneminde ( Hüseyin ÇELİK’in okul müdürleri ataması sayılmazsa) merkez teşkilat ve taşra teşkilatına yapılan 76. madde atamalarının Hüseyin ÇELİK döneminden fazla olduğunu iddia ediyoruz.
 
Şöyle ki Nimet ÇUBUKÇU’nun 76. madde kapsamında yapmış olduğu merkez ve taşra teşkilatına şube müdürü atamaları Hüseyin ÇELİK’den fazladır.
 
Nimet ÇUBUKÇU’nun 76. madde kapsamında yapmış olduğu atamalar ve üçlü kararnamelerle bürokrat yapmış olduğu kişilerin bek raunduna baktığınız zaman hiçbir şekilde kariyer ve liyakat esaslarının gözetilmediği, bu konuda Hüseyin ÇELİK’i mumla arattığı görülmektedir.
 
Nimet ÇUBUKÇU’nun bu atamaları zamana yayması, haftalık birkaç kişinin 76. maddesini imzalaması tam bir profesyonel işiydi ve bu şekilde bu bu atamalarda fazla basına yansımadı…
 
Sendikalarda bu konudan bi haber olduğu için ve konuya tepki vermediği için 76. madde atamaları giderek arttı..
 
Hatta Bakan Hanım gideceği son gün bile eski tarihli iki kararnameye imza atarak, iki öğretmenden birisini Erkek Teknik Genel Müdürlüğüne, diğerinin de Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına getirdi. Yine bunun yanında çok sayıda ile 76. madde kapsamında şube müdürü ve müdür yardımcısı atamasının yapıldığı biliniyor.
 
ÇUBUKÇU, Hüseyin ÇELİK’in uygulamasını aynen yaptı… Hatırlanacağı üzere Hüseyin ÇELİK’de 4 Mayıs 2009 Pazartesi günü görevini Nimet Çubukçu'ya teslim etmeden önce Cumartesi günü Bakanlığa gelerek söz konusu kararnameleri, eski tarihli olarak imzaladığı iddia edilmişti. Çelik ayrıca, adeta “yangından mal kaçırır” gibi işlem yaptığı yönünde eleştirilere de hedef olmuştu.
 
Nimet ÇUBUKÇU’nun özellikle spor ve izcilik daire başkanlığına 2 yıllık ön lisans mezunu kişiyi başkan olarak ataması, yine iki yıllık güzel sanatlar mezununu baş danışmanı yapması ve bunun gibi kariyer liyakat sahibi olmayan onlarca kişiyi önemli noktalara getirmesi kendi sonunu hazırlayan başlıca etkenler içerisindeydi..
Nimet ÇUBUKÇU’nu Bakanlık yaptığı 2 yıllık sürede yapmış olduğu 76. madde atamalarının listesini önümüzde ki günlerde bir sendikanın istemesi ve bütün bu atamalara dava açması bekleniyor. Sendika genel başkanının sitemize vermiş olduğu bilgilere göre, “ önümüzde ki günlerde ÇUBUKÇU’nun yapmış olduğu Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve diğer atamaların listelerinin isteneceği ve bu konuda mevcut mahkeme kararları da göz önüne alınarak yeni davalar açılacağı” yönünde görüş bildirdi.

Yeni hükümet döneminde kendisine bazı görevler yakıştırılmasına rağmen şimdilik bir görev takdir edilmeyen Nimet Çubukçu'nun adı bu defa da giderayak yapılan atamalar yüzünden tartışılacağa benziyor.





 
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
serkan metin
serkan metin - 13 yıl Önce

hiç problem değil. Biz türk eğitim sen olarak iptal ederiz. Zalimin zulmü varsa dürüsün de Allahı vardır.

vabe
vabe - 13 yıl Önce

gelen vurur giden vurur bu millet ne kadar korkkak olmuş... sendikalar susarlarsa aidatım zehir zıkkım olsun onlara

SIRADAKİ HABER