CUMHURBAŞKANI MEB YASASINI ONAYLADI. 40 BİN MÜDÜR GÖREVDEN ALINIYOR. EĞİTİMDE KAOSA DOĞRU

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanlar ile bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü gibi görevlerde bulunanların görevleri bitiyor.

CUMHURBAŞKANI MEB YASASINI ONAYLADI. 40 BİN MÜDÜR GÖREVDEN ALINIYOR. EĞİTİMDE KAOSA DOĞRU
 
Kanunda, bütçe ve personele ilişkin geçiş hükümleri de belirlendi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanlar ile bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri, düzenlemenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek. 
 
Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdür kadrolarında bulunanlar Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacak. Grup Başkanı ve il müdürü kadrolarında bulunanlar grup başkanı ve il müdürü kadrolarına; diğerleri ile şahsa bağlı şube müdürü kadrolarında bulunanlar ise eğitim uzmanı kadrolarına getirilecek. 
 
Grup Başkanı ve İl Müdürü kadrolarına atananlar, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet içi eğitim enstitülerinde görevlendirilecek. Eğitim uzmanı kadrolarına atananlar, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında bakan tarafından belirlenen birimlerde sürekli görevle istihdam edilecek. 
 
 
Kanun yürürlüğe girdiği tarihte Milli Eğitim Başdenetçisi, Milli Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni kadrolarında bulunanlar Maarif Müfettişi, Milli Eğitim Denetçi Yardımcısı ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı kadrolarında bulunanlar ise Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanacak.
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEMOLİ
MEMOLİ - 10 yıl Önce

HAYIRLI OLSUN.BAŞKBAKANIMIZA DESTEKLİYORUZ.ÇOK GÜZEL OLDU.ÜLKEMİZİN VE EĞİTİMİN GELECEĞİ İÇİN.YILLARDIR O KOLTUKLARA YAPIŞAN OKUL MÜDÜRLERİNE....

Murtaza
Murtaza - 10 yıl Önce

Sınav kazanarak, kariyer ve liyakat şartlarını yerine getirerek yönetici olanların yerine hısım, akraba, dost, siyaset, sendika yandaşlığına dayanan atama dönemi başlamıştır.

SIRADAKİ HABER