Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer takvimi duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle eğitime verilen aranın bitiş tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da eğitime 27 Mart'a kadar ara verildiğini bildiren Özer, afetten etkilenen diğer illerin takvimine dair de açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer takvimi duyurdu

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 il enkaz altında kaldı. 41 binden fazla insanın hayatını kaybettiği ve OHAL ilan edilen illerde eğitime de ara verildi. 1 Mart'a kadar ara verilen eğitimin takvimi için yeni bir planlama yapıldı.

Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ilde eğitimin ne zaman başlayacağına dair bilgiler verdi. Buna göre; depremin en fazla vurduğu illerden olan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da eğitime verilen ara uzatıldı. Bu illerde eğitim 27 Mart'ta başlayacak.

Gaziantep ve Osmaniye'de ise eğitime verilen ara 13 Mart'ta sona erecek. Ayrıca Özer, "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER