DERS KİTAPLARI HALA NEDEN DAĞITILMIYOR ?

CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ'a ders kitaplarını sordu?

DERS KİTAPLARI HALA NEDEN DAĞITILMIYOR ?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla
 

                                                                                                            Mazlum NURLU
                                                                                                           Manisa Milletvekili

 

 

Manisa’da 2016-2017 eğitim öğretim yılı sorunlarla başlamıştır. Servis iptali ve yemek problemlerine, dağıtılmayan ders kitapları sorunu da eklenmiştir.

Eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen öğrencilere ders kitaplarının hala verilmediğine dair çok sayıda şikayet gelmektedir.

Selendi ilçemiz başta olmak üzere Manisa’nın birçok yerinde ders kitapların dağıtılmadığı bilgisine ulaşılmıştır. Öğretmenler, öğrenciler kitap olmadığı için mağdur olmuşlardır.

Basında yer alan haberlere göre FETÖ terör örgütü bağlantılı yayınevleri ve yazarların kitaplarının dağıtımının yasaklandığı belirtilmektedir. Milli eğitim sistemimiz FETÖ terör örgütüne bırakıldığı için yaşananların tek sorumlusu AKP Hükümetleridir. Laik, bilimsel, çağdaş eğitim sistemine darbe vurmak için FETÖ ile yıllarca işbirliği içerisinde çalışılmıştır.

Bunlara göre;

1-      Ülke genelinde hangi derslerin kitapları hala dağıtılmamıştır?

2-      Manisa ve ilçelerimizde hangi derslerin kitaplarının dağıtımı yapılmamıştır?

3-      Eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen ders kitabı verilmeyen veya eksik verilen öğrenci sayısı ne kadardır? Bu sayı Manisa ve İlçelerinde ne kadardır?   

4-      Manisa ve ilçelerimizde ders kitaplarının dağıtımı ne zaman tamamlanacaktır?

5-      FETÖ bağlantılı olduğu ve propagandası yapıldığı tespit edilen kitapları ders kitabı olarak okutulmasına karar verenlerden görevde olan Talim Terbiye Kurulu Üyesi ve diğer kamu görevlileri hakkında nasıl bir işlem yapacaksınız?

6-      Ders kitabı basım ihalelerini FETÖ terör örgütü bağlantılı yayınevlerine veren kamu görevlilerinden, halen görevde olanlar var mıdır? Bunlarla ilgili nasıl bir işlem yapılacaktır?

7-      2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamasına rağmen hala çözüme kavuşturulmayan okul binası, öğretmen, servis, yemek, ders kitabı ve diğer sorunlar nedeniyle istifa etmeyi düşünüyor musunuz? ​

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER