DERSHANELERE 1 AY SÜRE TANINDI

Dershanelere, tabelalarındaki 'TC Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresini kaldırmaları için bir ay süre verilecek.

DERSHANELERE 1 AY SÜRE TANINDI
DERSHANELERE 1 AY SÜRE TANINDI
 
Dershanelere, tabelalarındaki 'TC Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresini kaldırmaları için bir ay süre verilecek.
 
Dershanelere olan ihtiyacı yok etmek için sınav sistemini değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci aşama için gerekli olan yasal düzenleme çalışmasında son aşamaya geldi.
 
Taslakta Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndaki 'dershaneler' başlığı çıkartıldı. Kanunun başlangıç kısmındaki 'dershane' sözcüğü de aynı şekilde yasadan ayıklandı. Değişikliğin ardından mevcut dershanelerin hiçbiri 'TC Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresini kullanamayacak. Dershanelerin tabelalarından bu ibareyi kullanması yasa dışı hale gelecek.
 
Başbakanlık onayı bekleniyor
 
Star'ın haberine göre; Dershanelerin 'TC Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresi içeren tabelalarını indirmeleri için bir ay gibi süre öngörülüyor. Son şeklinin verilmesi için Başbakanlığın bilgisine sunulan taslak onay alırsa Hükümet Tasarısı haline getirilip Bakanlar Kurulu'ndan geçirilerek Meclis'e sevk edilecek. Özel Okula dönüşecek dershanelere verilecek teşviklerle ilgili ise çalışma sürüyor. Konunun Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Belediyeleri ilgilendiren yönleri olduğu öğrenildi.
 
Özel okul yönetmeliği yumuşuyor
 
Özel okula dönüşmek isteyen dershanelere tahsis edilecek arsalar konusuyla ilgili farklı kurumların da görüşü alındı. Dershanelerin özel okul olarak eğitim vermesini kolaylaştırmak için düşünülen bir diğer yöntem de özel okulların şartlarıyla ilgili yönetmelikteki katı düzenlemelerin yumuşatılması. Bu çerçevede, spor salonu, dinlenme alanları, bahçe metrekareleri gibi standartlarda kolaylaştırmaya gidilecek. İlk etapta dershanelerin bulundukları binalarda özel okula dönüşebilmesinin önünün açılması planlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER