DGS Tercihleri ne Zaman Başlıyor?

2018 DGS tercihleri ne zaman başlıyor?  binlerce öğrenci merak içerisinde bir lisans programlarına tercihlerini yapmak için tercih kılavuzun yayınlanmasını bekliyorlar. Peki DGS tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM, DGS tercih kılavuzunu ne zaman yayınlayacak?

DGS Tercihleri ne Zaman Başlıyor?

2018 DGS sınava giren adaylar sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin resmi internet adresinden sorgulayabilecekler.

Sınav tercihlerini doğru olarak yapılabilmesi için öncelikle kılavuzda yer alacak tablo yardımıyla ön lisans programından mezun olunacak.

Hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecek. Buna muhakkak dikkat etmek gerekiyor çünkü bunların dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz olarak sayılacak.

DGS TERCİH YERLEŞTİRMELERİ

Yerleştirme işlemi, adayların 2018-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. 

Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir. 

Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2018-DGS puanların eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2018-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. 

Söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

Aşağıdaki bağlantıdan DGS sonuç sorgulama sayfasına ulaşabilr ve puanınızı öğrenebilirsiniz. Sorgulama için T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir.

DGS SONUÇLARI SORGULA

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER