Din dersi notuna mahkeme kararıyla düzeltme

Mahkeme kararıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulan Nazlı Şirin El, bu mahkeme kararına rağmen devamsızlıktan sınıfta bırakıldı. Duruma itiraz edilip, mahkeme kararının gereği yapılınca Nazlı takdirname aldı.

Din dersi notuna mahkeme kararıyla düzeltme

Mahkeme kararıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmasına rağmen 1 (başarısız) not aldığı için sınıfta bırakılan 11 yaşındaki Nazlı Şirin El, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mahkeme kararını uygulamasıyla sınıfını geçti. Nazlı’ya okul tarafından takdirname verileceği belirtildi.

Havacılar İlköğretim Okulu öğrencisi Nazlı Şirin El, tüm derslerinin pekiyi olmasına rağmen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine girmediği için karnesinde, devamsızlıktan 1 (başarısız) notu verilmiş ve sınıfta bırakılmıştı. Bunun üzerine babası Hüseyin El, Ankara 1. İdare Mahkemesi kararıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulduğunu bildirerek, bir dilekçe yazıp söz konusu kararıyla birlikte Odunpazarı İlçe kaymakamlığı ile İlçe Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Nazlı Şirin’in din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine girmediği için e-okul sisteminin öğrencinin bu dersine otomatik olarak 1 notunu verdiğini iddia etti. Mahkeme kararını resmi olarak henüz kendilerine ulaşmadığını da belirten Ceylan, “buna rağmen babanın dilekçesiyle birlikte İlçe Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği mahkeme kararını fotokopisini kabul ettik. Öğrencimize mahkeme kararıyla bu dersten muaf sayarak bir üst sınıfa geçmesini kararlaştırdık. E-okul sistemine de bu öğrencimizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulduğu ibaresini koydurduk” dedi.

Okulla görüşmeye giden Hüseyin El ve Eğitim Hakları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ozan Devrim Yay, bir süre okul yetkilileriyle görüştü. Yay, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vali yardımcısı Ekrem Ballı bize Milli Eğitim Müdürü İbrahim ceylan ile görüştüğünü ve Nazlı Şirin El’in sınıfının geçirileceğini söylemişti. Şimdi okul müdürü ile görüştük, öğrencimiz şu anda sınıfını geçmiş. Nazlı Şirin El hak ettiği takdir belgesini de okuldan alacak” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet çetin
mehmet çetin - 13 yıl Önce

İnanmayanlar kadar da inananlar inandığına hakkıyla inansaydı bu milletin bileği bükülmezdi.

Ahmet SÖZÜMERT
Ahmet SÖZÜMERT - 13 yıl Önce

Canı yürekten tebrik ediyorum.Bu din kültürü dayatması ve zulmü inşallah yeni anayasa da son bulur...

SIRADAKİ HABER