Dinçer: İl Milli Eğitim Müdürleri'nin performansı ölçülecek

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ömer Dinçer, bundan sonraki dönemde il yönetiminde performans ölçümü uygulamasına geçileceğini de bildirdi.

Dinçer: İl Milli Eğitim Müdürleri'nin performansı ölçülecek
Dinçer, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık toplantısına katıldı. İl müdürlerine seslenen Dinçer, eğitim sisteminin ciddi sorunları  bulunduğunu belirterek, fiziki şartlardan öğretmene, çocukların yetiştirilmesinden maddi sorunlara kadar pek çok alanda sorundan bahsetmenin mümkün olduğunu söyledi. Dinçer, "Hep beraber eğer bu sorunları aşmak  istiyorsak yegane çözüm yolunun eğitim olduğunu bilmeliyiz" dedi.

Performans ölçümü uygulaması

İl müdürlerinin ildeki eğitim sorunlarının çözümü için stratejiler geliştirmek zorunda olduğunu anlatan Dinçer, "İlin bütün sorunlarını bize anlatarak sorumluluktan kurtulamazsınız. Sorunları bulacaksınız tespit edeceksiniz ve çözümlerini de bulacaksınız. Ancak merkeze bu sorunların çözümünde  nasıl bir rol gerekiyorsa o rolü uygulamak için söyleyecekseniz" dedi.

Dinçer "Bundan sonraki dönemde il yönetiminin performans ölçüleri olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren bütün illerde il yöneticileri, ilçe yöneticileri, okul yöneticileri için performans ölçüleri koyan uygulamayı başlatmak istiyorum. Bu sizin tabiri caizse imtihan sorularınız olacak" dedi.

 



Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hadi Canım...
Hadi Canım... - 13 yıl Önce

İl Müdürlerini kendi insiyatifine bırakmayan sistem değişmedikten sonra kim,nasıl ve ne hakla İl Müdürlerinin performansını neye göre ölçecek.Eğitimle alakası olmayan herhangi bir siyasi kişinin yakasını toplamaya çalıştığı,emirler yağdırdığı bir ortamda bundan bahsetmek ne kadar etiktir.Sayın bakanın Milli Eğitim camiasını tanımadan bu tür açıklamalar yapması camiayı üzmektedir.Bizzat bir şube müdürüne fırça atan,hakaret eden,küfre varan ithamlarda bulunulan bir ortamda bulunmuş biri olarak sayın bakanı samimiyete ve gerçeklre göre hareket etmeye davet diyorum.

Nazlı Hilal Velioğlu
Nazlı Hilal Velioğlu - 13 yıl Önce

İl Milli Eğitim Müdürlerinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ve hatta sayın bakanımızın performansı da ölçülsün. Müdürlere vatandaşı üzmeyin sizi üzerim diyor. Vatandaş niye üzülür? Bakan işini iyi yapmadığı için. Gönderin okullara yeterli kaynak, gönderin yeterli hizmetli ve memur sonra bakın bakalım vatandaşı üzen var mı? Sanki okul yöneticileri el açıp vatandaştan para dilenmekten çok hoşnut. Okullardan başka vatandaştan para dilenip kendi bütçesini denkleştiren başka bir kurum var mı? Sıradan bir kamu kurumunda bile 3-5 hizmetli, bir kaç memur çalıştırılırken 2500 öğrencinin hizmet aldığı bir okulda hizmetli yok, memur yok, bekçi yok. Sonra ey okul müdürü éokulu tertemiz yap, onar, yenile, güvenliği sağla" de. Neyle? Oysaki 2500 nufüslü ilçeye devlet kaymakam atar, emniyet müdürü atar, ilçe milli eğitim müdürü atar, belediye kurar. Bir ilçedeki bütün kamu görevlilerinin tyapacağı işi okul yöneticilerinin sırtına yükle ve para gönderme. Sonra da vatandaştan para isteyeni yakarım. Benden de isteyeni yakarım. Pardon kimden isteyeceğiz sayın bakanım. Bakanım mı diyeyim seyredenim mi?

SIRADAKİ HABER