Dinçer: Öğretmenler terörden etkilenmesin

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlere yönelik saldırıların, terörün kendisine sıktığı bir kurşun olarak geri döneceğini düşündüğünü belirterek, “Bütün öğretmenlerimiz kendilerinden emin bir şekilde görevlerini yapmaya devam etsinler ve bu tip hadiselerden etkilenmesinler” diye seslendi.

Dinçer: Öğretmenler terörden etkilenmesin
Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katıldığı, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İşbirliği Protokolü, Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen imza töreninde yapıldı. Terörün bugüne kadar bölgenin geri kalmışlığını istismar ettiğini, iktisadi ve sosyal alanlardaki problemleri kendi lehine kullandığını belirten Dinçer, şöyle konuştu: “Bizim öğretmenlerimiz oraya, o bölgenin makus talihini yenmek üzere gidiyorlar ve hizmet veriyorlar. Çocukları eğitiyorlar. Yoksulluğun ortadan kaldırılması, gelir dağılımındaki eşitsizliğin giderilmesi, insan haklarına ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi konularında eğitimler yapıyorlar. Bu, ülkenin geleceğine bir katkıdır. Zannediyorum terör, artık bu tip problemlerin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler arttıkça, kendi varlığından ve meşruiyetinden endişe etmeye başlıyor. Öyleyse biz öğretmenler olarak orada bütün gücümüzle çocuklarımızı eğitmeye ve bunları öğretmeye devam edeceğiz, etmeliyiz. Terör de buna yönelik davranışlarına son vermeli.”

Dezavantajlı çocuklar ve kadınlar eğitilecek

Milli Eğitim Bakanı Dinçer protokole ilişkin bakanlığının esas görevinin okul çağındaki herkesi eğitmek olduğunu belirterek, tüm çocuklara eşit, aynı kalitede eğitim  hizmeti verecek bir çabayı ortaya koymaları gerektiğini ifade etti. Protokol ile yurtlardaki çocuklara, onların hassasiyetleri ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş eğitim programları sunulmasını  sağlayacaklarını anlatan Dinçer, şu bilgileri verdi: "Yurtlarda kalan çocukların okula erişimini kolaylaştırmak, erişim ve  devam sorunu olan çocuklarımıza rehberlik, rehabilitasyon ve tedavi süreçlerinin  takibini ilgili kurumlarla işbirliği halinde yapmak, özürlü ve üstün zekalı  çocukların ihtiyaçlarına göre programlara yönlendirilmelerini sağlamak ve ayrıca  sığınma evlerindeki kadınlarımız için de eğitim programlarını özel bir önemle  uygulamaya karar veriyoruz."

MEB Başöğretmen Salonunda yapılan törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal hizmetler bünyesindeki 14 bin çocuğu analiz ettiklerini belirterek, "Korunmaya muhtaç 14 bin çocuğumuzun eğitim durumlarına baktık ve 850 çocuğumuzun temel öğretimde öğretimlerini yarım bıraktıklarını gördük. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Biz bu protokolle 850 çocuğumuzun  kaldığı yerden eğitimine devam edeceğiz. Bizim amacımız 14 bin çocuğumuzu üniversiteli yapacak SBS ve üniversite girişteki başarı oranını yükseltmek" dedi.



Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cengiz Kara
Cengiz Kara - 12 yıl Önce

şaka mı bu? bakan bey ne zaman gittin de gördün oraları? ne zaman orada yaşadın?

ali  veli
ali veli - 12 yıl Önce

ölün korkun psikolojiniz bozulsun ama etkilenmeyin.

kemalettin ipek
kemalettin ipek - 12 yıl Önce

Yok zaten öğretmenler hiç etkilenmiyorlar.Kaçırılıp dağa çıkarılıyorlar,10 saat çatışmanın ortasında ölümü bekliyorlar ama hiç etkilenmiyorlar.Çünkü onlar insan değil.Çok sayın yetkililer yanlarına bir tabur asker almadan bir gececik gidip bir lojmanda kalsınlar bakalım etkiklenecekler mi?

SIRADAKİ HABER