DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLERDEN AKİM'E SERT YANIT

Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler dertlerini Ak Parti İletişim Merkezi'ne bir e-mail ile anlattı. AKİM'den gelen yanıt öğretmenlerin moralini bozdu. Öğretmenler de AKİM'e bir açıklama ile sert yanıt verdi.

DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLERDEN AKİM'E SERT YANIT
 Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler Mağduriyetlerini Ak parti iletişim merkezine iletmişlerdir AKİM ‘in verdiği cevap karşısında şok olan diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler AKİM’e sert bir cevap verdi.

İŞTE İKİ  YAZI!
 
AKİM ‘in diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin taleplerine verdiği cevap:Talebinize bir örnek ile cevap vermek istiyoruz: Örneğin bir fizik öğretmeni 1996 yılında kendi isteği ile sınıf öğretmeni olarak atanmış, yıllarca sınıf öğretmeni olarak çalışmış ve bugün sınıf öğretmenliğinde binlerce açık varken ve fizik branşında ise öğretmen açığı yok denilecek kadar az iken, neden bu sınıf öğretmenini fizik öğretmenliğine atayalım. Biliyorsunuz 2000 yılı öncesinde sınıf öğretmenliği sertifikasını alan tüm branş mezunlarına sınıf öğretmenliğine atama hakkı verilmiştir. Eğer mezuniyetine göre alan değişikliği yapılırsa İnanınız ki yıllarca Fizik-Kimya-Biyoloji-Tarih-Coğrafya gibi branşlara atama yapılamayacaktır. Ve binlerce yeni mezun öğretmen adayı atanamayacaktır. Bu da büyük haksızlık demektir. Ama öğretmen açığı olan branşlara alan değişikliği ile atama yapılmaktadır. İyi günler dileriz.
 
 Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen Öğretmenlerin AKİM gelen yazıya karşı verdiği cevap : Sayın yetkili diplomaya yönelik alan değişikliği talebimize örneklerle cevap vermişsiniz biz sizlerle örnekler üzerinden değil gerçekler üzerinden cevap vereceğiz. Bizler diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler yaklaşık olarak sayımız 10 bin civarı ve bu 10 binin en az 5 bini branş öğretmeni ve kendi alanına dönmek istiyor.Siz fizik branşından örnek vermişsiniz yan alan değişikliğinden fizik branşına geçip kendi alanına dönmek isteyen yüzlerce öğretmen ne olacak ? Sizlerin bahsettiği 2000 yılı öncesinde sertifika alıp sınıf öğretmenliği yapıp alanına dönmek isteyenlerin hemen hemen hepsi zaten kendi alanına dönmüştür. Bizler 2012 yılında Milli eğitim bakanlığının tabiri caizse ya eşinizden ayrı kalırsınız ya da yan alanınıza geçersiniz ve ilerleyen günlerde alanınıza dönmenize fırsat veririz deyip edip zorla alan değişitirdiği öğretmenleriz bizler eski MEB bakanı Ömer Dinçerin branşından memnun olmayan öğretmenler 2.üniversiteyi okuyup bitirsin o alana geçmesine olanak sağlarız dediği öğretmenleriz. Şimdi biz sizlere soruyoruz bizim suçumuz Ak parti iktidarının istikrar sözlerine güvenmek mi oldu bütün kurumlarda ve bakanlıklarda olan istikrar neden Milli eğitim bakanlığında tam tersi güvensizlik ve istikrarsızlık olmuştur. Tek sorun Milli Eğitim Bakanını ve sizleri yanlış yönlendiren bürokratlardan kaynaklanmaktadır. 21. Yüzyılın Türkiyesinde 10 bin mutsuz öğretmen ve 300 bin mutsuz öğrenci diplomaya yönelik alan değişikliği sayesinde huzura kavuşacaktır.
 
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER