Diyarbakır’dan Milli Mücadele Gezisi

Diyarbakır Bismil Fen Lisesi’nde eğitim gören en başarılı 40 öğrenci ile Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas’a çıkartma yapacak.

Diyarbakır’dan Milli Mücadele Gezisi

Bismil Kaymakamlığı ve Bismil Belediyesi’nin desteğiyle Diyarbakır Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bismil Fen Lisesi’nde eğitim gören en başarılı 40 öğrenci ile Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas’a çıkartma yapacak. Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak, öğretmenler ve öğrencilerin Ankara’daki ilk durağı ise Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olacak. 18 Mayıs Cuma günü, saat 09.30’da UMED’te basın toplantısı düzenleyecek heyet, gazetecilerle bir araya gelecek. Heyete UMED Başkanı Aslan Değirmenci’de eşlik edecek.

 Heyet sırasıyla:

Ankara’da öğrencilerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Anıtkabir, Ulus Eski Meclis, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi, THK Müzesi, TBMM, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun’da Bandırma Vapuru, Kent Müzesi, Onur Anıtı, Gazi Müzesi, Seyir Terası, Panorama 1919 Müzesi, Amasya’da ise Amasya Kalesi, Şehzadeler Müzesi, Burmalı Minare cami, Alçak Köprü, Ferhat Su kanalı gezileri düzenlenecek. Amasya’dan Sivas’a geçilecek. Sivas’ta Çifte minare, Şifaiye Medresesi, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Sivas Kalesi, Sivas Ulu Cami, İzzettin Keykavus Türbesine ziyaretler gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER