Doğa Koleji bir kez daha el değiştirdi! Yeni sahipleri dikkat çeken bir isim

Doğa Koleji, bir kez daha el değiştirerek, Can Eğitim Grubu'na satıldı.

Doğa Koleji bir kez daha el değiştirdi! Yeni sahipleri dikkat çeken bir isim

52 okul ve 48 franchise olmak üzere toplam 100 kampüs barındıran Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni de bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu’na satıldı.

2019 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı bünyesinde eğitim hayatını sürdüren Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de sahibi olan Can Eğitim Grubu’na satıldı.

İTÜ Rektörlük Binası'nda yapılan törende bir araya gelen İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, Doğa Koleji'nin devir işlemini ortak bir açıklama ile kamuoyuna açıkladı.

Prof. Dr. İsmail Koyuncu yaptığı açıklamada, “İTÜ 250 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle ülkemizin en önemli akademik kurumlarından biridir. Üniversitemiz bu birikimini paylaşarak Doğa Koleji'ne 3 yılda önemli katkılarda bulunmuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yapılan işbirliği kapsamında Doğa Koleji'ni daha iyi noktalara taşımayı amaçlıyoruz. Bu işbirliğinin ülkemizin önemli bir değeri olan Doğa Koleji'ne hem ulusal hem de uluslararası ölçekte önemli olanaklar sunacağına; Doğa Koleji'nin bölgede daha etkili bir kurum olmasını sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlaşmanın eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Prof. Dr. Parlakçı ise, “Bu birliktelik İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ‘yaşam boyu eğitim' felsefesini tamamlayacak bir adımdır. Oluşturulan güçlü finansal ve kurumsal altyapı ile yeni kampüslerin açılması, mevcutların daha da güçlendirilmesi sağlanacaktır. Üniversitemizin yetkin akademik ve idari kadrosunun önderliğinde Doğa Koleji'nde kuracağımız yeni eğitim modeli üzerine çalışmalarımıza hızla başlayacağız” ifadelerini kullandı.

YENİÇAĞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER