Düzce'de deprem sonrası incelemeler tamamlandı, okullar açılıyor

Düzce'de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası okul binalarındaki hasar tespiti için tatil edilen okullar yarın açılıyor.

Düzce'de deprem sonrası incelemeler tamamlandı, okullar açılıyor

Düzce’de 23 Kasım'da meydana gelen 5.9'luk depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken okul binalarının hasar tespitlerinin sağlıklı yapılması için okullar tatil edilmişti.

Yapılan incelemenin tamamlamasıyla birlikte okullar yarın eğitime açılacak. Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, okullarda inceleme yapıldığı ve güvenli olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Valiliğin yaptığı açıklama şöyle:

“5 Aralık Pazartesi günü okullarımız açılıyor. Öğrencilerimizin güvenliği bizim önceliğimizdir. Tüm okul binalarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı denetim ekipleri tarafından detaylı bir şekilde incelenmiş ve güvenli olduğu tespit edilmiş, raporlar ilgili kuruma sunulmuştur.

'OKULA GİDEMEYEN ÖĞRENCİLER İZİNLİ SAYILACAK'

Yaşanan deprem nedeniyle çocuklarımızın yaşamış olduğu korku ve endişeyi gidermek için okullarda kıymetli öğretmenlerimiz ve uzmanlarımızla beraber bir hafta boyunca sosyal aktivite ve rehberlik hizmetlerine ağırlık verilecektir. Zaruri sebeplerle okula gidemeyen öğrenciler izinli sayılacaktır. Bu dönemde öğrenciler serbest kıyafetle okula gelebilecektir. Okula dönüş ve uyum sürecini en sağlıklı şekilde geçirmek için gerekli tüm tedbirler alınmıştır”

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER