E OKUL SİSTEMİNE GİRMEK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

E okul sistemine girmek veliler için işkenceye dönüştü.

E OKUL SİSTEMİNE GİRMEK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

E OKULSİSTEMİNE  GİRİŞTE  SORUN MU VAR  SİSTEM Mİ DEĞİŞTİ ?
 
Milli Eğitim Bakanlığı nın resmi internet sayfasında,bulunan e-okul veli bilgilendirme sistemine (VBR) girildiğinde,Öğrencinize ait TC Numarası ve Öğrencinin Okul Numarasını girdiğinizde,öğrencinizle ilgili her türlü bilgiye ulaşma imkanınız vardı.
Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu şube Başkanı Enver  Demir “Öğrenci velilerinin sendikamıza ulaştırdığı aksaklığı kamuoyu ile paylaşalım,bir sıkıntı var ise bakanlık düzeltsin,sıkıntı yoksa,en azından kendi sayfalarında açıklama yapsınlar.Sorun olarak bize aktarılan şudur; Yukarıda belirttiğimiz bilgiler ışığında sisteme girdiğimizde,öğrencimizle ilgili bilgi beklerken        ,5-6 fotoğraf çıkıyor ve hangisi öğrenciniz diye soruyor,öğrencinizi seçtiğinizde sorgulama devam ediyor,doğum yeri,doğum tarih,adresi vs…Eğer bu sorgulamaların hepsi güvenlik ile ilgiliyse,o zaman adamın aklına şu gelir,aynı TC.Numarası birçok kişide mi var ki ? Bunun teyidi mi yapılıyor veya bu sayfa üzerinden bakanlık dışından birileri çocuklarımızın bilgilerine mi ulaşıyor.
Biz sendika olarak, Milli Eğitim Bakanlığı nı ilgilendiren bir konu olduğundan bize ulaştırılan bir meseleyi kamuoyuyla paylaşıyoruz.İnanıyoruz ki, İlgililer tedirginlik yaşayan velilerimize bir açılama yapacaklardır.
                                                                                             
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
gönül şahin
gönül şahin - 12 yıl Önce

bu ne ya gemiyrz e okula

selin seyda
selin seyda - 12 yıl Önce

kendi e okuluma giriyorum ama bir sürü şey çıkıyor.nüfus cüzdanımda yanımda olmadığı için bazen cilt nu. gibi sorulara da cevap veremiyorum.bu nasıl sistem böyle.lütfen bir açıklama yapılsın .bundan sonra sistem hep böyle mi kalacak yoksa eskisi gibi düzenli mi olacak.lütfen birisi bir açıklama yapsın

SIRADAKİ HABER