E Okul VBS Giriş Sınav Sonuçları Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-Okul VBS giriş sayfasında sınav neticeleri ve devamsızlık notları açıklandı. 

E Okul VBS Giriş Sınav Sonuçları Sorgulama

e-Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) giriş ile öğrenciler ve veliler sınav sonuçlarına dair resmi bilgileri alabiliyor. Okulların kapanmasına az bir süre kala karne notları öğretmenler tarafından girilirken, öğrenciler aldıkları sınav notları ve sözlü notları üzerinden bilgi sahibi olabilmekte. 

Karne notlarına dair sistem EBA'da yapılabilmekte. EBA’da ise ders notlarına dair öğrencilere yardım edilecek birçok konu, takdir ve teşekkür hesaplama öğrenciler tarafından yapılabiliyor

Sayfaya girildiğinde en üst sağ tarafında MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın altında “Diploma Doğrulama” ve Yardım Masası bulunmakta. Diploma Doğrulama sayfasında 2008 senesinden sonra Açık Öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler sorgulama yapabiliyor. Yardım Masası sayfasında ise direkt olarak MEBBİS sayfasına yönlendirme yapılıyor.

Öğrencilerin ve velilerin sayfada gireceği yer ise “Veli Bilgilendirme Sistemi” bölümüdür. Sayfanın sağ tarafında olan bu bölümde öncelikle: Resimdeki rakamlar (üst tarafta çıkar), Öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve Öğrenci OkulNumarası bulunmakta. 

Veli veya öğrenci sisteme girdiğinde, ikinci güvenlik sorusu olan fotoğraf bölümü çıkıyor. Öğrenci veya Veli, sisteme girilmesi istenen öğrencinin fotoğrafına tıklayarak: Sınav sonuçları, devamsızlık, haftalık ders programlarını görebiliyor.

e-Okul sayfasına gitmek için tıklayınız

Sınıf sınıf takdir teşekkür hesaplama

MEB'in resmi sitesi olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminde, öğrenciler internet olmaksızın e-Okul sisteminde sınav sonuçları ve sözlü notlarını gördükten sonra, taktir ve teşekkür hesaplama yapabiliyor. Bu işlemler ‘internet’ olmadan da yapılabilmektedir.

EBA'nın sisteminde yer alan ve internetsiz olarak Excel'de ders isimleri değiştirilerek, 1.yazılı, 2.yazılı ve 3.yazılı not bilgileri haricinde, 1.sözlü, 2.sözlü ve 3.sözlü notları yazılarak takdir teşekkür hesaplaması yapılabiliyor. 

Excel'de kullanımı aktif etmeden ders bilgileri değiştirilmiyor. Aktif edildikten sonra ders bilgileri değiştirilerek gerçek sonuçlar elde edilebiliyor.

EBA takdir teşekkür hesaplama sayfasına gitmek için tıklayınız

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER