Eğitim Müfettişinin Denetmene Çevrilmesi Hukuk Dışıdır

HÜKUMET, SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Eğitim Müfettişinin Denetmene Çevrilmesi Hukuk Dışıdır
 Bakanlar Kurulu, 652 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Eğitim Müfettişliği unvanını “il eğitim denetmenliği”ne çevirmişti. Eğitim müfettişlerinin bir yandan  yetki ve sorumlulukları artırılırken unvanlarının denetmene çevrilmesinin çelişkili olduğu,  denetmen unvanının daha alt statüde olduğu gerekçesiyle tepkide bulunmuştuk.. Bu konuda Milli Eğitim Bakanına soru önergeleri verilmiş, Meclis araştırması istenmiş, yargıdan konunun Anayasa Mahkemesine götürülmesi talep edilmiş, 9 Aralıkta Milli Eğitim Bakanlığı önünde 500 müfettişin katılımıyla bir basın açıklaması düzenlemiştik.

 

            Bizim, “müfettiş” unvanımızın “denetmen” olarak değiştirilmesinin bir hata olduğuna ve müfettiş unvanının geri verilmesi yönündeki mücadelemiz devam ederken ilginç bir gelişme yaşandı.  Ekonomi Bakanlığı, Denetmen Yardımcısı alımı için duyuru yaptı ve bu duyuruda denetmenlerin, müfettiş statüsünde olmadıkları uyarısında bulundu.

 

            Bu durum, eğitim müfettişlerinin tepkilerinde haklı olduklarını ortaya çıkardı. Ekonomi Bakanlığının ilanı şu şekilde:

 

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞINA

YARIŞMA SINAVI İLE ÜRÜN DENETMEN YARDIMCISI

ALINACAKTIR

I. GENEL BİLGİLER              

Ürün Denetmen Yardımcıları, Ekonomi Bakanlığı Taşra Teşkilatında, Ürün Güvenliği ve Denetimi mevzuatına uygun olarak yürütülen hizmetlerde sorumluluk alan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kadrolu olarak çalışan, müfettiş yardımcılığı statüsünde olmayan denetim memurlarıdır.

Bahse konu denetim işlemleri, ihracatta ve ithalatta bazı malların standartlara uygunluğunu kapsamaktadır. Anılan kadronun özlük haklarına ilişkin detaylı bilgiye telefonla Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünden ulaşılabilir. (Tel: 0 312 204 81 03)

 

            Görüldüğü üzere Ekonomi Bakanlığının bu duyurusu bir itiraf belgesidir. Eğitim müfettişi unvanını denetmene çevrilmesinin,  hukuk dışı olduğunun kabul edilmesidir. Bu durum 657 Sayılı yasada müfettişlerle aynı maddede yer alan eğitim müfettişlerinin unvanlarının, bir alt bende yer alan denetmene çevrilmesine göstermiş olduğumuz tepkide ne derece haklı olduğumuzu göstermektedir.

            Bu çelişkili ve hukuksuz icraatların Sayın Başbakanımızın bilgisi dışında yapıldığını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın, hükümetin itiraf ettiği açık hukuksuzluktan bir an önce dönmesini ve eğitim müfettişlerine unvanlarını geri vermesini bekliyoruz.
                                                             


Doğan CEYLAN
Müfettişler Derneği Başkanı
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER