Eğitim müfettişleri emekli olmaya zorlanıyor

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, yeni yönetmelikle 8 yıl görev yapan eğitim müfettişlerinin görev yeri değişikliğine tabi tutulduğunu, bu durumun eğitim müfettişlerini emekli olmaya zorladığını belirtti. Demirçalı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e "Boşalacak kadrolara yeni eğitim müfettiş yardımcıları mı almayı hedefliyorsunuz?" diye sordu.

Eğitim müfettişleri emekli olmaya zorlanıyor

Demirçalı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. 24 Haziran'da Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Eğitim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği gereği bir ilde kesintisiz 8 yıl çalışan eğitim müfettişlerinin zorunlu görev yeri değişikliğine tabi tutulduklarını belirten Demirçalı, çoğunluğu 50 yaş ve üzerinde olan müfettişlerin görev yerlerinin değiştirildiğini, hatta yaş haddinden emekliliğine 1 ay kalan müfettişlerin bile zorunlu rotasyona tabi tutulduğunu belirtti. Yönetmeliğin 31'inci maddesinin, eğitim müfettişinin mülk edinmesi ve bir yere yerleşmesini engellediğine dikkat çeken Demirçalı, bu durumun Anayasa'ya aykırı olduğunu vurguladı.
 

"Emekli olana kadar bir ilde çalışma hakkı"

 

Önceki yönetmeliğin eğitim müfettişlerine zorunlu hizmet bölgelerindeki çalışma sürelerini doldurduktan sonra istedikleri kente atanabilme ve emekli olana kadar o ilde çalışma hakkı verdiğini hatırlatan Demirçalı, yeni yönetmelikle eğitim müfettişlerinin emekli olana kadar yer değişikliğine tabi olacaklarını, bu durumun müfettişleri emekli olmaya zorladığını bildirdi. Demirçalı, "Mesleğinin en verimli döneminde zorunlu atamaya aldığınız müfettişleri emekli olmaya mı zorluyorsunuz? Boşalacak kadrolara yeni eğitim müfettiş yardımcıları mı almayı hedefliyorsunuz? Zorunlu görev yeri değiştirmeye tabii tutulan eğitim müfettişlerinin eş çocuk ve yakınlarının uğrayacakları mağduriyetleri nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Bu uygulamadan bir an önce vazgeçmeyi düşünüyormuşsunuz?" sorularının Bakan Dinçer tarafından yanıtlanmasını istedi.




Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 13 yıl Önce

rotasyon iyidir.Bence uygulamaya devam edilmeli.Yıllardır aynı yerde çakılı kalanlar yüzünden yıllardır.Mahrumiyet illerinde çakılı kalanlar var.Onlar ne yapsın.Onların hakkı yokmu gelişmiş illerde görev yapmaya.

NAFRİ
NAFRİ - 13 yıl Önce

BENCE GAYET DOĞRU BİR UYGULAMA,GERİDEN GELEN YENİ ENERJİK GAYRETLİ EĞİTİMCİLERE YER AÇILMIŞ OLACAKTIR..........

SIRADAKİ HABER