Eğitim Ödeneği 570 TL Ödenecek

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında 570 TL eğitim - öğretim tazminatı ödenecek. Bütün Eğitim sendiklarının ortak mücadelesi olan eğitim öğretim tazminatının bütün eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi çabası bu yılda bir sonuç vermedi.

Eğitim Ödeneği 570 TL Ödenecek

Her yıl eğitim öğretime hazırlık  adı altında ödenen bu tazminata yaklaşık 8 yıldır enflasyon oaranında zam yapılarak ödenmektedir. 2011 Yılı Merkezi Bütçe Kanunundaki ekli K cetvelinde oduğu şekliyle bu yılda bütün eğitim çalışanları hayal kırıklığı yaşıyor.

Defalarca bir maaş sözü verilmesine rağmen, bu söz bu yılda yerine getirilmedi. Türk Eğitim -Sen sendkasının yetkili olduğu geçen yıla kadar bu konuda sürekliverilen sözler hükümete hatırlatılıp verilen  sözlerin yerine getirilmesi istenirdi. Bu yıl Eğitim Bir -Sen yetkili sendika bu konuda şimdiye kadar her hangi bir eylem ve etkinliğini görmedik.

Eski Bakan Hüseyin ÇELİK döneminde Türk Eğitim - Sen ve Bakanlık tarafından yapılan kurum idari kurulu çalışmalarında bu tazminatın bütün eğitim çalışanlarına yani şef, hizmeli, teknisyen vs. ödenmesi madesine bakanlık tarafından imza atılmış ve gerekli çalışmaların başlatılmasının tahüdü verilmişti. Aradan yıllar geçmesine rağmen bu konuda yapılan bir çalışmada yok.

KamuGazetesi.com ekibi olarak devletin devamlılığı ilkesinden hareketle yeni bakanımız Sayın Ömer DİNÇER ' den bu konuya duyarsız kalmamasını bekliyoruz. Diğer eğitim çalışanlarına övey evlat muamelesine son verilmelidir. Bu konudaki adaletsizlik mutlaka giderilmelidir. Verilen sözler tutularak eğitim öğretim tazminatı bir net maş tutarı olmalıdır.

ÖDEMELER EYLÜL AYININ 15 İLE 25 ARASINDA YPILACAK

MEB ve Maliye Baknlığından konuşmuş olduğumuz yetkililer 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim - Öğretim Hazırlık  Ödeneğinin eylül ayı maşlarının ödendiği günden sonraki haftada ödeneceğini, ilgili birimlere ödeme emrinin bayram sonrasında  yazılacağını belirtmektedirler.

Bu konuyla ilgili kanun madesine göre;

K - CETVELİ (Ek Ders, Konferans ve Fazla Çalışma Ücretleri İle Diğer Ücret Ödemelerinin Tutarları)

Sayfa 260

6. 657 sayılı Kanunun ek 32 ncı maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu karan aranmaksızın 570 Türk Lirası olarak ödenir. Bu ödeme: öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i. binnci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında yapılır.

Buna göre kim ne kadar alacak ;

a)   Eyül ayında görevde olanlar için brüt: 570 TL

b )  Ekim ayından itibaren birinci dönemin sonuna dek göreve başlayanlara brüt: 427,5 TL

c )  İkinci dönem başlayanlara brüt: 285 TL

Yukrıdaki miktarda  2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim - Öğretime Hazırlık  Ödeneği ödenecek.

 




Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
leyla özay
leyla özay - 13 yıl Önce

ücretli öğretmenlerede eğitim ödeneği verilmeli.daha fazla dışlanmamalı.zaten maaş az bu kadarda olmaz ki...

oktay ülker
oktay ülker - 13 yıl Önce

bu para neden ücretli öğretmenlerede ödenmiyor??

memur
memur - 13 yıl Önce

herşeyi öğretmene versinler okulun bütün yüklerini memura yüklesinler ne olcakkı biz nasılsa eşşeğiz ek dersi tayını eğitim ödeneğini herşeyi öğretmene versinler gözleri bir doysun yaptıkları iş ne öğrencimi yetiştiriyorlar sade sınıflar arası dedikodu üretirler sendikalarda kendi ceplerini düşünürler bundan sonra hiçbir işi adam gibi yapmıycam memur yan gelip yatıyormuş ya gelsin öğretmenler yapsın işimizi

öğretmen
öğretmen - 13 yıl Önce

demirel benim memurum işini bilir demişti.... memurum şikayet eder ağlar sızlanır iş yapmaz yüzüne bakmaz başkasınada çamur atar....

Özgür
Özgür - 13 yıl Önce

Ödenek az, fakat sözleşmeli öğretmenlerden kesinti yapılması ücretli öğretmenlere ödenmemesi asıl büyük haksızlık. Ben bunları kadrolu bir öğretmen olarak yazıyorum, sözleşmeli olarak çalıştığımızda aynı sıkıntıları biz de çektik. Bütün öğretmenler olarak bu farklı uygulamalara tepki göstermeliyiz..

müge yamaç
müge yamaç - 13 yıl Önce

eğitim ödeneğini alan arkadaşımız varmı

SIRADAKİ HABER