Eğitimciler: Bazı okullar veli ve öğrencileri kandırıyor

Eğitim uzmanları 4 ve 5 Haziran'da yapılacak SBS sonrası okul tercihleri konusunda öğrencileri uyarıyor. Uzmanlar, Bazı okulların SBS başarılarını artırmak için kendi okul zincirleri içinde öğrenci transferi yaparak başarılı öğrencileri toplayıp hem velileri hem de öğrencileri kandırdıklarını öne sürüyorlar.

Eğitimciler: Bazı okullar veli ve öğrencileri kandırıyor
İlköğretim 7 ve 8'inci sınıflara yönelik düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 4 ve 5 Haziran'da yapılacak. Öğrenciler sınav için gün sayarken, eğitim uzmanları sınav sonrası yapılacak okul tercihi yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nden (TÖDER) yapılan yazılı açıklamada şunlara dikkat çekiliyor: "Maalesef bazı eğitim kurumları SBS başarılarını artırmak için, okul puanlarını yükseltmek ve çok tercih edilir okul olmak için bir eğitim kurumuna yakışmayacak davranışlarda bulunuyorlar. Kendi okul zincirleri içinde yaptıkları öğrenci transferleriyle başarılı öğrencileri aynı zincirde olan bir okulun çatısı altında toplayıp, başarısız öğrencileri ise başka okullara naklediyorlar. Böylece hem velilerin hem de öğrencilerin kandırılmasına sebep oluyorlar."

 

Okul tercihinden önce kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini vurgulayan TÖDER uzmanları, velilere şu önerilerde bulunuyor:  

 

- Tercih edeceğiniz okulun sınavda başarılı olan öğrencilerinin hangi kriterlerde ve kaç tanesinin başarılı olduğunu araştırın.

- Başarılı olan okulun, sınava kaç öğrencisinin girdiğini mutlaka okul yöneticilerine sorun.

- Size söylenen başarılıyız ifadelerini dikkate alırken, başarının sağlayıcısı olan çalışma disiplinini ve eğitim ahlakını göz ardı etmeyin.

 

Uzmanlar aynı zamanda hafta sonu yapılacak SBS ile ilgili velilerin, öğrencilerin sınav stresini atması için destek olunması gerektiğini de hatırlatarak tavsiyelerde bulunuyorlar: "Çocuğunu elinden gelenin en iyisini yaptığına inandırarak, ona bu sınavın bir son olmadığını anlatmalıdır. Sonuç ne olursa olsun velilerimiz çocuklarına, onları mutlaka desteklediklerini hissettirmelidirler."




Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER