EĞİTİMCİLER ve BÜROKRATLAR DİPLOMAYA YÖNELİK (YÖNETMELİĞE BAĞLI) ALAN DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEK OLMALI

YAN ALAN DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI OLAN EĞİTİMCİLER ve BÜROKRATLAR DİPLOMAYA YÖNELİK (YÖNETMELİĞE BAĞLI) ALAN DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEK OLMALI

EĞİTİMCİLER ve BÜROKRATLAR DİPLOMAYA YÖNELİK (YÖNETMELİĞE BAĞLI) ALAN DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEK OLMALI
2012 de yan alan değişikliği  ve sertifikalı alan değişikliği yapıldı ve birçok öğretmen zoraki alan değişikliği ile alanı dışına geçmek zorunda bırakıldı. Özelikle Sınıf öğretmenlerinin eş özründen dolayı tayini çıkmayınca Sınıf öğretmenlerine ya eşinizden , çocuğunuzdan ayrı kalacaksınız ya da alan değişikliği yapıp uzmanı olmadığınız alana geçiş yapacaksınız dendi. Ve bakanlık tarafından söz verildi ilerleyen günlerde alanınıza dönmenize fırsat verilecek dendi. Aile herşeyin önünde geldiği için bir çok öğretmen istemedende olsa alan değişikliği yaptı. Çünkü meb alan değişitiren öğretmenlere norm açıldığında alan değişikliği ile kendi alanlarına dönebileceğini söyledi. 2013 te rutin alan değişikliği yapan meb alanına dönmek isteyen öğretmenlerin 4 te 1 inin ancak alanına dönmesini sağladı. Devamında 2014 sadece sertifikaya alan değişikliği yaparak alan değişikliği bekleyen öğretmenleri şoka uğrattı. Diğer taraftan İkinci üniversite bitiren öğretmenler eşine , çocuğuna ve ailesine ayırması gereken vaktini 4 yıl boyunca okuyacağı üniversiteye ayırarak bu bölümlerden başarılı bir şekilde mezun olmuşlardır ve diplomaları ellerinde kalmıştır.  Yaklaşık birbuçuk yıldır alan değişikliği ile ilgili açıklama dahi yapmayan meb biz yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenleri tedirgin bir bekleyişe sürüklemiştir.
 
Meb yetkililerinin gösterdiği eylemler yan alan değişikliğine karşı olduğunu ve yapılan yan alan değişikliğinden pişmanlık duyduğu izlenimi oluşturmaktadır. Meb’e çağrımızdır yan alan değişikliğinden pişmanlık duymak yeterli değildir eğer yan alan değişikliğinden pişmanlık duyuyorsa mebin biran önce rutin ( yönetmeliğe bağlı ) alan değişikliğini bütün normları açarak ve alan değişikliği tercih sayısını 10 dan 40 a çıkararak biran önce yapması gerekmektedir . Bu alan değişikliği sonucunda yaklaşık 10 bin öğretmen mezunu olduğu uzmanlık alanına geçecek ve bu alanda isteyerek , aktif bir şekilde çalışarak eğitime daha faydalı olacaklardır. Örneğin rutin alan değişikliği yapılırsa Matematik öğretmenliğinden Fen ve Teknoloji öğretmenliğine yan alan değişikliği ile geçen öğretmen kendi alanı olan Matematik öğretmenliğine geçecektir. Bundan dolayıdır ki yan alan değişikliğine karşı olan ve yan alan değişikliğinden pişmanlık duyan milli eğitim bakanlığı rutin ( yönetmeliğe bağlı ) alan değişikliğini biran önce yapmalıdır. Ve yine bundan dolayıdır ki yan alan değişikliğine karşı olan atama bekleyen öğretmenler ve eğitimciler rutin alan değişikliğine destek olmalıdır. Bizler alan değişikliği bekleyen öğretmenler Mayıs ayının rutin alan değişikliği ayı olmasını ve rutin alan değişikliğinin Mayıs ayı içerisinde yapılıp sonuçlanmasını istiyoruz.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
uman
uman - 8 yıl Önce

siz mutlu olabilirsiniz matematik bitirip sınıf öğretmenliği yapmakla cok mutsuzum.. diplomaya dayalı alan değişikliği bekliyorum acilen mümkünse.daha önce verilen alan değişikliği hakkı bizede verilmeli kimse mağdur edilmemeli

emine şahin
emine şahin - 8 yıl Önce

Mezuniyete dayalı alan değişikliği daha önce her yıl yapıldığı gibi bir an önce yapılmalı öğretmen ve öğrenciler bu mağduriyetten kurtarılmalıdır.

ali
ali - 8 yıl Önce

çok yanlış yazmışsınız...yan alanlarına geçen öğretmenler, çok çok mutlu ve çok çok başarılılar.yan alana geçenler, çok başarılı oldukları için diğerleri çekemiyor. kıskanıyorlar, yalan yanlış yazı yazıyorlar.BİR DAHA YAZIYORUM; YAN ALANA GEÇENLER, ÇOK MUTLU VE ÇOK ÇOK BAŞARILI ÖĞRETMENLER. BU ÖĞRETMENLERE BİR DAHA İFTİRA ATMAYIN !!!

Halide
Halide - 8 yıl Önce

Diplomaya dayalı alan değişikliği mutlaka yapılmalıdır.

nuri ada
nuri ada - 8 yıl Önce

mezun olduğum alanda çalısmak istiyorum

gül kan
gül kan - 8 yıl Önce

mezuniyete göre alan değişikliğini bekliyoruz

SIRADAKİ HABER