Eğitimde Başarı İstiyorsak Yöneticileri Mülakatla Değil Liyakatla Seçmeliyiz

Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürlüğü için görevde yükselme sınav sonuçlarını açıkladı. Sözlü sınav sonuçları açıklandı ama MEB’in Mülakat inadı devam ediyor. Yönetici atamalarından, öğretmen atamalarına mülakat eğitimde başarı getirmeyecektir.

Eğitimde Başarı İstiyorsak Yöneticileri Mülakatla Değil Liyakatla Seçmeliyiz

15 Ekim 2018 itibarıyla Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yol haritası açıklanacak. MEB’in yeni yol haritasında Anadolu Eğitim Sendikası olarak ilk beklentimiz Mülakat konusunun ele alınması ve Liyakat’ın tesis edilmesi adına iş ve işlemlerin başlatılmasıdır.

Gerek yönetici alımlarında gerekse öğretmen alımlarında mülakatın etkisi liyakati sıfırlamaktadır. Liyakatsız yönetici atamaları ile de MEB’de başarı nasıl sağlanacaktır? MEB’in üzerinden durması gereken ve eğitimde başarı için mülakat engelinin kesinlikle kaldırılması şarttır.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, dün açıklanan MEB şube müdürlüğü GYS sonuçlarından sonra sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Öğretici’nin komuyla ilgili açıklamaları şu şekildedir:

3- Anadolu Eğitim Sendikası olarak her zaman söylüyoruz; mülakat uygulaması MEB'e zarar vermektedir, eğitimciler arasında ayrışmaya neden olmaktadır. Eğitimde başarı istiyorsak yöneticilerimizi Mülakat ile değil Liyakat ile seçmeliyiz.

2- Sonuçların açıklanmasının ardından tarafımıza ulaşan bilgilere göre mülakat puanı yazılı puanının üstünde, yazılı puan ile aynı verilenler olduğu gibi mülakatta tüm soruları bilmesine rağmen yazılı puanın altında alanlarda mevcuttur.

1- Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavı sonuçlarını açıkladı. Güncellenen puanlar nedeniyle mülakata katılacaklar için de takvimi ilan etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER