"Eğitimde Hedef 2023"

Eğitim 2023 Derneği olarak; ülkemizi Bilgi Toplumu haline getirmeyi, Cumhuriyetimizin 100.yılını ifade eden 2023 yılında Lider Ülke Türkiye hedefini gerçekleştirmeyi, milletimizin hayatına yön veren eğitim alanında milli duruş ortaya koymayı, bu alanlarda Türk kamuoyunu bilimsel verilere dayalı olarak aydınlatmayı amaçlıyoruz.

"Eğitimde Hedef 2023"
“Bireyde bilgi toplumda sevgi” prensibi ile çalışmalarına hızla devam eden kısa adı Eğitim 2023 olan Eğitim Dünyası Araştırma ve Geliştirme Derneği “Eğitimde 2023 Hedefleri” genişletilmiş istişare kurulu toplantısını Ankara Royal Anka otelde geniş katılımlı bir toplantı ile gerçekleştirdi. Toplantının açılış programına ; Antalya Milletvekili Doç Dr. Mehmet GÜNAL, Aydın Milletvekili Ali UZUNIRMAK, Gazi Üniversitesi Teknoloji ve Bilim Fakültesi Dekan Yardımcısı Osman Ayhan ERDEM, KTÜ Vakfı Başkanı Köksal KOÇER, 2023 Dergisi Yayın Yönetmeni Kazım ÜTÜK, 2023 Dergisi Yayın Koordinatörü Ragıp VURAL,  Eğitim 2023 Derneği Genel Merkez yöneticileri, YDK Üyeleri, İl Temsilcileri ve Dernek üyeleri iştirak ettiler..

 

“Eğitimde 2023 Hedefleri” genişletilmiş istişare toplantısı açılış konuşmasını yapanEğitim 2023 Derneği Genel Başkanı Ertekin ENGİN;  “Hepimizin de malumu olduğu üzere, gelecek bir tasarımdır ve ancak geleceğini planlayabilen toplumlar yarınlarda daha mutlu ve daha güçlü olma hakkını elde edebileceklerdir. Gelecek tasarımı ise; geçmişin birikimlerinden yararlanan, milli bilinci diri olan milletlerin işidir. Şüphesiz ki gelecek tasarımı yapmak için; dünü yorumlamak, bugüne kafa yorup zamanın ruhunu anlamak ve yarınlar için fikri çileler çekmek gerekmektedir. Evrensel insan haklarına bağlı, milli ve manevi hassasiyetlere sahip ve  “Bireyde bilgi toplumda sevgi” düstürundan güç alarak ilerleyen bizler; ülkemizi Bilgi Toplumu haline getirmeyi, Cumhuriyetimizin 100.yılını ifade eden 2023 yılında Lider Ülke Türkiye hedefini gerçekleştirmeyi, milletimizin hayatına yön veren eğitim alanında milli duruş ortaya koymayı, bu alanlarda Türk kamuoyunu bilimsel verilere dayalı olarak aydınlatmayı amaçlıyoruz. Gayemiz; eğitim gibi kriminal bir alanın, siyasal ve popülist tartışmalardan azade bir şekilde resmini çekebilmek ve yetkili mercilerin dikkatine sunabilmektir.” dedi.

Açılış Programına katılan Milletvekilleri desöz alarak Eğitim 2023 derneği ve ülkemizdeki eğitim anlayışı ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

Eğitim 2023 Derneği YDK Üyesi Hakan KAVAK; Yüksek Danışma Kurulundan ve derneğin faaliyetlerinden bahsederek önümüzdeki aylarda yapılacak Türkçe Kurultayı ve Tarih Çalıştayı müjdesini verdi. Kavak; Yüksek Danışma Kuruluna gelen tüm proje teklifleri ilgili komisyonumuzca değerlendirmeye alınacak ve geçen sene olduğu gibi bu projelere gereken katkıların YDK tarafından sağlanacağını söyledi.

Açılış Programında söz alan Gazi Üniversitesi Teknoloji ve Bilim Fakültesi Dekan Yardımcısı Osman Ayhan ERDEMyeni kurulan Teknoloji Üniversitelerinin kuruluş amacı, kanuni altyapısının yanı sıra G.Ü. Teknoloji Fakültesi hakkında açıklamalar yapmıştır.

Açılış Programının ardından;

Divan Başkanlığını Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı Süleyman PEKİN’in yaptığı ; Eğitim 2023 Derneği Genel Merkez Yöneticileri, YDK Üyeleri ve İl Temsilcilerinin katılımıyla 2010-2011 Eğitim Öğretim yılının genel değerlendirmesi toplantısı gerçekleştirilmiştir. Değerlendirme raporu üzerindeki çalışmalar devam edilmekte olup, tanziminin ardından kamuoyu ve ilgillerle paylaşılacaktır.Toplantının son bölümünde  Derneğimizin önümüzdeki dönem çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunularak toplandı sona erdirilmiştir.

 

 

TEŞEKKÜRLER

“Eğitimde 2023 Hedefleri” genişletilmiş istişare kurulu toplantısına katılamayıp telgraf gönderenler;

 

Nimet ÇUBUKÇU        (Milli Eğitim Bakanı)

Esengül CİVELEK (MEB Müsteşarı)

Hande BİNNET       ( Bakan Müşaviri )

Sena KALELİ               (CHP Genel Başkan Yardımcısı)

İsmet BÜYÜKATAMAN  (MHP Genel Sekreteri)

Mustafa ERDEM           (MHP Genel Başkan Yardımcısı)

Salih ÇELİK  (MEB Müsteşar Yardımcısı)

Remzi KAYA (MEB Müsteşar Yardımcısı)

Sadettin SABAZ (MEB Müsteşar Yardımcısı)

Cumali AYDIN (MEB Müsteşar Yardımcısı)

Abdussamet ARSLAN (MEB Müsteşar Yardımcısı)

Recep IŞIK (MEB Müsteşar Yardımcısı)

 Emin GÜRKAN   (Ortaöğretim Genel Müdürü)





Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
okan
okan - 13 yıl Önce

derneğin adını tuttum. inşallah güzel işler yaparlar...

SIRADAKİ HABER