Eğitimde İşimizin Efendisi Olacağız

Eğitim öğretim yılı sonunda okulların başarısı, devamsızlık ve kayıt dönemi ile ilgili sorunları masaya yatıran Kâmil Aydoğan gelecek yıl okulların yakın markaja alınacağını belirterek "Kayıt sırasında ön koşul olarak para talep edilmeyecek." dedi.

Eğitimde İşimizin Efendisi Olacağız

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ilkini 12 Mayıs 2011 tarihinde, metropol ilçe ilköğretim okul müdürleri ile yaptığı toplantının ikincisini, 15 Haziran 2011 Çarşamba günü Turgut Özal Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirdi. 2010-2011 eğitim öğretim yılı öğrenci başarılarının, öğrenci kayıt ve devamsızlık işlemlerinin değerlendirilmesi amacıyla yapılan toplantıya; taşra ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görevli eğitim öğretimden sorumlu şube müdürleri ve resmi ilköğretim okul müdürleri katıldı.

"İnsanların en hayırlısı, insanlara yararlı olanıdır. Başkalarına faydalı olmak için kendimizi geliştirmek zorundayız."

 Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan;  okul müdürlüğünde her saat, her dakika, farklı bir gündem ve sorun ile karşılaşılabileceğini, yönetim işinin idare, tahammül, sabır, kendini işine odaklama gerektirdiğini belirterek başladığı konuşmasında "Okul, müdürü kadardır!" anlayışını bir kez daha vurguladı. Aydoğan,  "Okulda ilişkiler ahenkli, öğretmen, öğrenci ve idare arasında sevgi bağı varsa bu, müdürün kabiliyetidir." dedi.  Okul müdürlüğüne bakış açısında paradigma değişikliğinin önemli olduğunu, kurum kültüründe bir müdürün her şeyden haberi olması gerektiğini belirten Aydoğan; "Bir okul müdürü, okulda herkesi tek tek tanımalı, hangi sebepten olursa olsun tek bir öğrencinin bile acı çektiğini bilmeli, hatta beni de haberdar etmelidir.  Eğer bir öğrenciyi öğretmen sınıftan atıyorsa bundan benim bilgim olmalıdır." dedi. İnsanlara yararlı şeyler yapmanın Türk kültürünün bir parçası olduğunu belirten Aydoğan, "İnsanların en hayırlısı, insanlara yararlı olanıdır. Başkalarına faydalı olmak için kendimizi geliştirmek zorundayız." dedi.

Öğrenci okuldan neden uzaklaşıyor bilmeliyiz!

 Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünde iki buçuk yıldır yapılan; bürokrasiyi azaltma ve inisiyatifi yerel idarecilere bırakma uygulamasının başarısından bahseden Aydoğan, bunun Türkiye’ye model olacağını da vurgulayarak, Ankara’daki okullaşma oranları hakkında konuştu. Öğrenci devamsızlığı ve özellikle 9. sınıfta yaşanan öğrenci kayıplarına değinen Aydoğan, okul müdürlerine "Her öğrencinin bir günlük devamsızlığının gerekçesini ve onu okuldan soğutan nedeni bilmelisiniz." dedi.

"Çocuklarımızın yozlaşmasına asla izin vermemeliyiz"

 Öğretmen sınıfa girdiğinde öğrencinin ayağa kalkması, anne babasının elini öpmesi gibi manevi değerlerimizin önemini vurgulayan Kâmil Aydoğan bu tür değerlere sahip olmak için bir çok ülkenin, bütçesini harcamaya hazır olduğunu ayrıca beslenme sistemimizin ülkemiz çocuklarını obezite tehlikesinden koruduğunu bazı ülkelerde sorun olan bu konunun bizim çocuklarımızda görülmemesinin avantajını dile getiren Aydoğan,"Biz büyük bir toplumun, çok büyük bir düşüncenin kültür birikimine sahibiz. Sahip olduklarımızın değerini çok iyi bilmeli, çocuklarımızın yozlaşmasına asla izin vermemeliyiz. " dedi.

Aydoğan "Kayıt sırasında ön koşul olarak para talep edilmeyecek."

 Aydoğan, mezuniyet törenlerinin okuldan başka yerde yapılmayacağını belirterek kayıt dönemlerinde yaşanan sıkıntılara da değindi. Aydoğan " Kayıt sırasında ön koşul olarak para talep edilmeyecek. Bunun yöntemi mevzuatta açıkça belirtilmiştir ve okul-aile birliklerinin işidir. Ama okul-aile birliklerinin yaptıkları her türlü etkinliğin de mevzuata uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz." dedi.

 Okul Aile Birliklerinin eleman çalıştıramayacağını, ancak hizmet alabileceklerini söyleyen Aydoğan, Millî Eğitim Bakanlığının ilk kez hizmet alımı gerçekleştirdiğini, Eylül ayından itibaren okulların şartlarına göre gerekenin yapılacağını ifade etti. Şeffaflığın her zaman kurumun kârına olduğunu, sıkıntı yaşamamak için sadece kuralların uygulanması gerektiğini ifade etti.

Kâmil Aydoğan’dan müdürlere "Herhangi bir yanlışımız doğrudan çocukları etkiliyor."

 Aydoğan toplantının sonunda müdürlere; yazışmaları, hiyerarşiyi, protokol kurallarını önemsemelerinin önemini vurgulayarak, gelecek eğitim öğretim yılında Ankara Millî Eğitim müdür yardımcılarının bütün okullara gideceğini, destek olup denetim yapacağını, özellikle öğrenci kayıplarının en aza indirgenmesi için gerekli her çabanın sarf edileceğini belirterek "İşimizin efendisi olacağız, kendimizi bu işe vermekten başka çaremiz yok. Çünkü herhangi bir yanlışımız doğrudan çocukları etkiliyor." dedi.

 Toplantıda Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin yaptığı sunumla; Türkiye’ de ve Ankara’daki ilköğretimlerle ilgili okullaşma oranları, çağ nüfusu, okula devam eden etmeyen, kayıtsız görünen çocuklarla ilgili bilgiler verdi.

 Toplantı başarı dilekleri ile son buldu.



 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER