EK DERSLER TARİH Mİ OLUYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in göreve gelmesi ile birçok alanda toplu değişiklikler yapılmaya devam ediliyor.

EK DERSLER TARİH Mİ OLUYOR?
Geçici görevlendirme ile çalışan birçok yöneticilerin görevlendirmelerinin iptal edilmesi ile başlayan değişim hareketi devam ediyor. Bakanlıkta son günlerde ciddi manada tartışılan en önemli konulardan biriside okulların işleyişi, öğretmenlerin mesaisi ve çalışma sistemi oldu. 

Sınıf öğretmenleri haftada 18 saat derse girerek,branş öğretmenleri ise 15 saat derse girerek maaş karşılığı mesai sürelerini tamamlarken, bu saatlerin üzerinde girdikleri her ders için ek ders ücreti almakta idi.Tam gün eğitim veren bir kurumda çalışan öğretmenin günlük mesai süresi 8.30 ile 14.30  arasındaydı ve hafta sonu okullar kapalı oluyordu.



Yapılması düşünülen ve şu sıralar sayın Ömer Dinçer’inde isteği ile milli eğitim bakanlığında gayet ciddi şekilde tartışılan değişiklik,bilinen mevcut çalışma sistemini tamamen değiştirmeyi ve öğretmenlerin sisteminin diğer kurumlarda çalışan memurların mesai ve maaş sistemine dönüştürülmesini hedefliyor.

Yapılması düşünülen değişikliğe göre öğretmenlere ek ders ücreti artık verilmeyecek. Bunun yanında mesai süresi tüm memurların çalıştığı gibi 8.30 – 17.00 saatleri arasında olacak şekilde artırılacak,derslerden sonra 17.00 a kadar kalan süre etütler ve eğitici egzersizler ile öğretmenler tarafından tamamlanacak. Aynı zamanda hafta sonuda öğretmenler vardiyalı sistem çalışarak okulda bulunacak.

Yapılacak bu değişiklikteki esas amacın, öğrencilerin okul imkan ve olanaklarından(spor salonu,bilg teknoloji sınıfı ve laboratuar gibi.) daha fazla faydalanması, öğrencilerin öğretmenlerden gün içerisinde daha fazla faydalanmaları bu sayede daha kaliteli bir eğitim sağlanacağı, öğrencilerin sosyal, sportif ve eğitsel yönden daha çok gelişmesi olduğu düşünülüyor



Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 13 yıl Önce

çok hoş bir uygulama inşallah gerçekleşir. ayda 7 gün çalışıp maaş alıyorlar. Sabah Akşam 5 çalıştırılıp maaşını almalılar. Ek Ders Ücretini neden alırlar anlamış değilim. Bunlar işçi mi ki mesai alıyorlar.

mert taşkın
mert taşkın - 13 yıl Önce

ali bey sizin öğretmenlere karşı bir önyargınız var ve sizi yetiştirenlere acıyorum. merak etmeyin sizin yaptığınız gibi biz öğretmenler asla yatmıyoruz. 6 saat boyunca 45 çocuğa doğuda ders anlatın okulun çatısını yapın sobasını yakın da göreyim sizi. sizin gibi geri kafalı kişiler oldukça türkiyede vay o ülkenin haline.

hatice
hatice - 13 yıl Önce

mal senin oğlun düzgün dursun okulda o zaman

Murat Svinç
Murat Svinç - 13 yıl Önce

Sayın bakan öğretmenlik yapmasan ne anlar öğretmenlerin sıkıntısından halinden. aylık öğretmenlik yapsında namıdeğer icatlarıyla yenileşmeye girişsin.Uzaktan gazel okuyan herkes sesim güzel eder.Onu gelinde dinleyenlerden sorun.Ses bülbülün mü yoksa karganın mı

osman
osman - 13 yıl Önce

aslında bu öğretmenlere hiç para verilmemeli çünkü hak etmiyorlar. öss sınavında bir buçuk milyon kişi içerisinde ilk on bine giriyorlar daha sonra kpss de yüzde onluk dilime giriyorlar bu kadar bilinçli ve zeki insanlara türkiyede ne gerek var ki? avrupa ülkelerinde 5-10 bin euro maaş alıyorlar bu ülkede aldıkları 500 euro milletin gözüne geliyor. bazı akıl yoksunları da kalkmış yok hak etmiyorlar yok çalışmıyorlar yok hep tatil

aliiiiiye cevap
aliiiiiye cevap - 13 yıl Önce

siz evde 1 çocukla baş edemezken bir öğretmen tüm enerjisini 40 çocuğu eğitmek için harcıyor ama öğretmeni işçiyle eş tutan senin gibi zihniyetler geleceğimizi mahvedecek. çoook kolaysa gelde sen doğuda 40 çocuğa ders anlat. ama senin gibiler için kolay olurdu nede olsaa oturup oturup eve döner başınıda yastığa koyunca uyursunuz.

lu
lu - 13 yıl Önce

Bunlar devlet okullarındaki eğitim öğretimi tamamen bitirmek için uğraş veriyorlar.

Barış bilir soylu
Barış bilir soylu - 13 yıl Önce

seni 40 dakikalık dersin birine sokalım o zaman görürüsün kolay mı zormu. bu masa başaı işi degil her saat öğrenciyle ugraşılıyor.sen herhalde bo yatıyorsun...............


SIRADAKİ HABER