EK ÖDEME EK DERS KARŞILAŞTIRMASI

Teşkilat yasasının 14 Eylül 2011 tarihinde değişmesi ile birlikte genel idare hizmetler sınıfında görev yapan yöneticilerin ek ders ücretleri sona erdi.

EK ÖDEME EK DERS KARŞILAŞTIRMASI
Şef ve üstü makamlarda görev yapan yöneticiler ek ders ücretinin kaldırılması ile birlikte aldıkları ücretten daha fazla ek ödeme alacaklarını umut ettiler. Ancak bu umutlar kısa sürdü. Maliye bakanlığının teklif ettiği ek ödeme gösterge rakamları kabul edildiği takdirde yöneticilerin alacağı ek ödeme miktarları web sitemizde yayınlandı. 1 Ocak-30 Eylül  tarihleri arasında ödenen ortalama ek ders ücreti ile verilmesi planlanan ek ödeme miktarını karşılaştırdık. Teklif edilen ek ödeme miktarı ile yasadan önce ödenen ortalama ek ders ücreti arasında ki farkı tablosunu yayınlıyoruz.

Aslında yönetim görevinde bulunanların en büyük problemi ast üst ilişkisine ters oranda gelişen mali haklardır. Görevde yükselirken mali hakların azalmasıdır.  Ek ders ücretleri kaldırılınca ek ödemenin bu dengeyi sağlayabileceği umud edildi. 652 sayılı KHK nin 42. Maddesinin 3. Bendinde  “Ek ödemenin oranı ile usûl ve esasları; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dâhil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak, Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakan tarafından belirlenir.” Hükmü bulunmaktadır. Almakta oldukları toplam ödeme tutarından fazla ve emsali görevdekilerle aynı ek ödeme oranı ödenir hükmüne rağmen şef, şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri arasında fark bulunmaktadır.

Umutlar bir başka bahara kalmış görünüyor! 


ueyder.org

TABLONUN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER