EKÖDEME GÖSTERGE RAKAMI İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ

652 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunda yapılan değişiklik ile şef ve üstü görevler için ek ders ücretleri kaldırılmıştır.

EKÖDEME GÖSTERGE RAKAMI İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ
 Eylül ayının 14’ünden sonra ek ders ücreti ödenmeyecektir. Ek ödeme gösterge rakamları ile ilgili Bakanlığımızın çalışmalar yaptığı ve  yakın zamanda açıklanacağı  duyumları alınmaktadır. Şube müdürleri için belirlenecek ek gösterge rakamının diğer ilçe müdürlerinden daha az olmamasını talep etmekteyiz. İlçe malmüdürlerinin mali hakları ile karşılaştırma yapılmalıdır. Ek ödeme gösterge rakamı % 178 olan malmüdürlerinden aşağı belirlenmemelidir.

Bu durumda bile Bakanlığımızda kurum hiyerarşisine uygun bir mali haklar sağlanmamış olacaktır. Şube müdürünün aylık maaşı 1800TL civarındadır.(Evli, iki çocuklu,1/4,eşi çalışmayan) Ek ödeme göstergesinin %178 olarak belirlenmesi sonucunda,  1050 TL gibi bir miktar daha şube müdürü maaşına eklendiğinde,  aylık toplam maaşı 2850TL olacaktır. Bu rakam astı olan okul müdürlerinden yine aşağıda kalacaktır.

Şube müdürleri için ek ödeme gösterge rakamının %150 olarak, Maliye Bakanlığına teklif edildiği söylentileri konuşulmaktadır. Aslında MEB de çalışan şefler için  %150 lik gösterge rakamı beklenmekte idi.  Şube müdürleri için bu oranın uygulanması halinde ek ders ücretinin yerine ortalama 900TL civarında ek ödeme ödenecektir. Bu durum yıllardır mali haklarda ki adaletsizliğin devam etmesine neden olacaktır. Mevcut durum üzerine bir iyileştirme yapılmamış olacaktır.

Bozulan kurum hiyerarşisini düzelmesi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığında mali haklar bakımından çalışma barışının sağlanması için şube müdürlerinin ek gösterge rakamının %178 den aşağıda belirlenmemesi lazımdır.

UEYDER YÖNETİM KURULU




Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 13 yıl Önce

Ek Ödeme Oranları! MEB'de görev yapan YHS-GİHS-THS vb.hizmet personelinden Hizmetli,Memur (Unvanlı/unvansız tümü),Teknisyen,Tekniker,Şef,Müdür(Unvanlı/unvansız tümü)pozisyonlarındakilere ekgösregesi olmayan ve ekgöstergesi olanlar şeklinde derecelendirme yapılarak uygulanması gerekir.Tabiki aradaki fark uçurum olmamak kaydıyle. Örneğin; Memur % 150 ise Şef % 170, Müdür pozisyonundakilerede % 180 şeklinde olabiir. % 180'lik oran da kendi içinde ekgösterge durumuna göre limitlendirilmelidir.Aksi halde 2200 ekgöstergeli müdürler, fiilen yapılmayan ekders ücretinde yapılan haksızlık gibi 300 ekgösterge alan müdürlerden fazla olur. Buda oligarşik eski uygulamanın devamı anlamına gelir. İlgililerin dikkatine hassasiyetle duyrulur. Saygılarımla.....

meraklı meraklı
meraklı meraklı - 13 yıl Önce

hangi okul müdürü 2850 tl den fazla maaş alıyor??????

misafir
misafir - 12 yıl Önce

BİZ ŞEFLERİ REZİL ETTİNİZ YA HELAL SİZE ...GÜYA ŞEFLERİN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN YAZIYORLAR YAZI BAŞTAN AYAĞI ŞUBE MÜDÜRÜ,MÜDÜR VE ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ OLUYOR. ZATEN ALLAH KORUSUN ÖĞRETMENLER ÇİĞ ÇİĞ YİYECEK BİZİ.

SIRADAKİ HABER