Elazığ, Malatya, Bolu, Kütahya, Bingöl ve Adıyaman'da okullara kar tatili

Türkiye'nin bazı illerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar ve resmi kurumlarda tatil ilan edildi. Buna göre Elazığ, Malatya, Bolu, Kütahya, Bingöl ve Adıyaman'da bazı ilçelerde okullar tatil edildi. İşte 19 Ocak Çarşamba günü eğitim yapılmayacak il ve ilçeler...

Elazığ, Malatya, Bolu, Kütahya, Bingöl ve Adıyaman'da okullara kar tatili

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. İşte 19 Ocak Çarşamba günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler;

ELAZIĞ'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, kent genelinde etkisini gösterdi. Elazığ Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri yolların ulaşıma kapanmaması ve olası buzlanmalara karşı hazırlıklarını tamamladı. Ekipler kentin birçok noktasında tuzlama çalışması yürüttü. Trafik ekipleri de sürücüleri olası kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının yarın da etkili olması bekleniyor. Bu nedenle 19 Ocak Çarşamba günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullar ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan memur ve diğer kamu görevlileri de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

MALATYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Malatya'da, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın için 1 gün ara verildi. Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte yarın için eğitime ara verildiğini belirterek, "İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 19 Ocak 2022 Çarşamba günü bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 19 Ocak 2022 Çarşamba günü 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" dedi.

BOLU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiğini bildirdi. Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik bilgilere göre yoğun kar yağışının devam etmesi beklendiğinden 19 Ocak'ta kent genelinde resmi ve özel okul öncesi, ilk, orta, lise, rehabilitasyon ve halk eğitim merkezi kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün ara verilmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Vali Ümit, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılmasına karar verildiğini kaydetti.

KÜTAHYA'NIN DOMANİÇ İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde kar nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçedeki yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle yarın eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün süre ile ara verildiği bildirildi. Açıklamada, hamile ve engelli kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

BİNGÖL’DE OKULLARA KAR TATİLİ

Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeni ile okullar yarın tatil edildi. Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeni ile il merkezi ve ilçelerde eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde Çarşamba günü eğitim öğretime bir günlüğüne ara verildiği belirtildi. Açıklamanın devamında kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ADIYAMAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Adıyaman Valiliği, il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildiğini duyurdu. Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde olumsuz hava koşullarına bağlı bir olumsuzluk yaşanmaması için, 19/01/2022 Çarşamba günü, valiliğimiz kararıyla Adıyaman il genelinde (ilçelerimiz dahil) eğitim-öğretime ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER