En çok onlar öldü

Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin sayısı 30’a yükseldi.

En çok onlar öldü

Milli Eğitim Bakanlığı Van’ merkezde 6, Erciş’te ise 24 öğretmenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlık ayrıca Van’da eğitimi öğretime bayram sonrasında 14 Kasım tarihinde başlanacağını bildirdi.


 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER:

VAN'DA OKULLAR BAYRAM SONRASINA KADAR TATİL EDİLDİ.

OKULLAR 14 KASIM 2011'DE AÇILACAK.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in talimatıyla deprem felaketinin yaşandığı Van'da eğitim ve öğretime bir hafta ara verilmişti. Bakan Dinçer, okulların açılacağı tarihle kurban bayramı tatilinin birbirine yakın olması göz önüne alınarak eğitimin etkinliğini sağlamak amacıyla okulların tatil süresinin uzatıldığını açıkladı. Buna göre, okullar 14 Kasım 2011'de yeniden eğitim öğretime açılacak; ancak dönem sonrasında eğitim öğretimde kaybedilen zaman telafi edilecek.

Bakan Dinçer, şu ana kadar elimize ulaşan bilgilere göre Van Merkez'de 6, Erciş ilçesinde de 24 öğretmenimizin deprem esnasında hayatını kaybettiğini açıkladı. 9 öğretmenimizin de yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi. Bakan Dinçer, merhum öğretmen ve öğrencilerimize Allah'tan rahmet; yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar diledi. Yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Bakan Dinçer, deprem bölgesinde sadece bir okulumuzun tamamen yıkıldığını ancak çok sayıda hafif hasarlı eğitim ve öğretim kurumu olduğunu belirtti. Bakan Dinçer, okulların kapalı olduğu zaman zarfında hem hasar tespitinin yapılması hem de bu sürenin verimli kullanılarak okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi için 37 mühendisin Van'a gönderildiğini belirtti ve gerekenlerin yapılması için talimat verdi.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği




Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER