"En çok rehber öğretmene ihtiyaç var"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen olmak isteyen üniversite adaylarına önerilerde bulundu. En çok rehber öğretmenlere ihtiyaç olduğunu belirten Dinçer, "Öğrencilerimizin, tercihlerini yapmadan önce, bakanlığımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaları, mesleklerini icra edebilme fırsatı yakalamaları açısından faydalı olacaktır" dedi. Dinçer ayrıca, meslek seçiminde iyi düşünülmesi ve buna göre karar verilmesinin büyük önem taşıdığını da vurguladı.

"En çok rehber öğretmene ihtiyaç var"
Bakan Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya ile, LYS'de başarılı olan öğrencileri, okullarını ve ailelerini tebrik etti. Sınav sonuçlarına göre iyi sonuçlar alan öğrencilerin yanında, elinden gelen her türlü gayreti göstermelerine rağmen, beklediği sonucu alamayan öğrencilerin de ümitlerini kaybetmemeleri dileğinde bulunan Dinçer, sınavın hayatın sonu anlamına gelmediğini, eğitimin mekanla ve yaşla sınırlı olmaksızın, hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu vurguladı.

 

En çok rehber öğretmenlere ihtiyaç var 

 

Dinçer, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda elde ettikleri puanları, boş ve ihtiyaç yoğunluğunun olduğu alanları da dikkate alarak, en uygun yükseköğretim programlarını tercih edeceklerine inandığını ifade etti. Dinçer, şöyle devam etti: "En fazla öğretmeni olan alan 209 bin 493 öğretmen ile Sınıf Öğretmenliği'dir. En çok öğretmen ihtiyacı bulunan alan Rehber Öğretmen alanıdır. Öğretmenlik mesleğine gönül veren öğrencilerimizin, tercihlerini yapmadan önce, bakanlığımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaları, mesleklerini icra edebilme fırsatı yakalamaları açısından faydalı olacaktır."

 

Milli Eğitim Bakanı, en çok öğretmen ihtiyacı olan ilk 20 alanı şöyle sıraladı: Rehber Öğretmen, Okul Öncesi Öğretmenliği, Beden Eğitimi, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sınıf Öğretmenliği, Teknoloji ve Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Zihin  Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, Müzik, Matematik, Fen ve Teknoloji, Görsel Sanatlar/Resim, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Coğrafya, Bilişim Teknolojileri, İHL Meslek Dersleri ve Tarih.

 

Üniversite kontenjanları arttı

 

Son yıllarda yapılan çalışmalarla üniversitelerin kontenjanlarında önemli oranda artışlar yapıldığını, tüm alanlarda 2011 yılında 759 bin 638 öğrenciye üniversiteli olabilme imkanı sağlandığını vurgulayan Dinçer, "Öğrenci ve velilerimizin sınav sonuçlarını bu yönüyle de değerlendirmelerinde yarar var. Kaldı ki, üniversitelerimize yerleştirmenin ardından boş kontenjanlar için ek bir yerleştirme daha yapılacak. Temennimiz, öğrencilerimizin istediği bölümde  okuyabilmeleridir" ifadesini kullandı. Tercihlerin, bir mesleğin seçilmesi anlamına geldiğini, mesleğin ise hayat boyu sürdürülecek faaliyetlerin bütünü anlamı taşıdığını belirten Dinçer,  meslek seçiminde iyi düşünülmesi ve buna göre karar verilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.
 





Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER