Eşler 4 Yıl Ayrı Kalacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in YÖNVER Ödül Töreninde yeni atanacak 17 bin öğretmenle ilgili yaptığı açıklama öğretmen adayları üzerinde çok fazla olumsuz yorumlar ortaya çıkarttı. Bakan Dinçer atanacak öğretmenlerin 1 yıl staj yapacaklarını ve atananların kanun ve sistem değişikliğiyle 3 yıl atandığı yerden yer değişikliği isteğinde bulunamayacağını söyledi.

Eşler 4 Yıl Ayrı Kalacak
Sayın Bakanın bu açıklaması ham olmakla birlikte yaptığı açıklamada kanun söyleminin kısa süre içinde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını görmekteyiz çünkü Kanun Hükmünde Kararname çıkartma süreci tamamlanmıştır. Sayın Bakan bu söylediği değişikliği yapabilmesi için önünde şuan sadece yönetmelik değiştirme imkanı vardır. Eğer bu yönetmelik değişikliği özellikle eş ve diğer özür grupları olan sağlık ve öğrenim özür gruplarından yararlanması gerekenleri de kapsayacaksa bu kişiler süreci yargıya taşıyabileceklerdir.

Şuan bir çok üst düzey gazeteci ve yazarlar Bakan Dinçer’in açıklamasını 6 Şubat 2012 den sonra göreve başlayacak olan öğretmenler için geçerli olacağını ve her ne sebeple olursa olsun öğretmenlerin yer değişikliğinde bulunamayacaklarını belirttiler.  Eğer yazarların yorumları doğru ise Anasayamızın 41. maddesinde belirtilen (Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar.) aile bütünlüğü kanunu ayaklar altına alınmış olur.

Sayın Bakanımızın bu şekilde düşüncesi varsa , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i göreve davet ediyoruz. Bu sancılı düşünce zaten yer değiştirme tarihinden dolayı 2 yıl ayrı kalan eşlerin mağduriyeti yetmiyormuş gibi bu süreci 3-4 yıla çıkarmak akıllarda ustalık döneminde olan hükümet içintelafisi mümkün olmayan izler bırakacaktır.

Ataması yapılacak öğretmenlerin aklında ki olumsuz soru işaretlerini gidermek için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den net bir açıklama beklemekteyiz. Bu olumsuz yorumlarının da gerçekleşmemesi için her türlü platformda öğretmenlerimizi savunacağız.
 
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER