Geç kalan öğretmene ceza!

Dünya Bankası Eğitim Raporunda, OECD ülkeleri içinde işe geç kalma oranı en yüksek Türkiye olunca, Milli Eğitim Bakanı da öğretmenleri takibe alma talimatı verdi. Derse geç kalan öğretmenler önce uyarılacak, devamı halinde de haklarında disiplin soruşturması açılacak.

Geç kalan öğretmene ceza!
Her ders zili çaldığında, öğrenciler telaşla sınıflara koşar, derse geç kalıp, yok yazılmamak için. Öğretmenler, öğrencileri sınıflara yerleşince sınıfa gelir, ders başlar. Ancak artık bu ders zili sadeceöğrencileri değil, öğretmenleri de telaşa sokacak.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in dile getirdiği bu tespit, Dünya Bankası'nın 2012 yılına ait eğitim raporundan.
Rapora göre, ortalama bir OECD ülkesindeki öğretmene göre Türkiye'deki öğretmenlerin işe geç gelme oranları iki kat daha fazla ve işe gelmeme oranları daha yüksek. İşte bakan Dinçer, Dünya Bankası'nın bu tespiti üzerine harekete geçti.
 
Dinçer, derse geç kalmayı alışkanlık haline getiren, sürekli devamsızlık yapan öğretmenlerin belirlenmesi için talimat  verdi. Talimat üzerine bakanlıkta çalışma başladı. Okul müdürlerinden,artık sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin de derse zamanında gelip gelmediğini tespit etmeleri istendi.
 
Peki derse geç gelen öğretmene ne olacak? Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.
 
Türkiye Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER