GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER İPTAL Mİ EDİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER,geçici görevlendirme ile görev yapan personellerin listesini istedi..

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER İPTAL Mİ EDİLECEK?
Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER, Bakanlık makamına oturduktan sonra detaylı olarak bürokratlarda birifing aldı.
 
Sayın DİNÇER, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında geçici görevlendirme ile görev yapan İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin tamamının listesini istedi.
 
Ak parti döneminde ilk milli eğitim bakanı Erkan MUMCU döneminde bütün geçici görevlendirmelere son verilmişti. Daha sonra Hüseyin ÇELİK ve Nimet ÇUBUKÇU döneminde Başbakan ın genelgesine rağmen geçici görevlendirmeler sürekli hale getirilmişti.
 
Milli Eğitim bürokratlarının da üst düzeyde rahatsızlık duyduğu bu geçici görevlendirmelere Başbakan ın emrine rağmen siyasi baskı ile son verilememişti.
 
MEB DE HEM YÖNETMELİK ÇİĞNENİYOR HEMDE DEVLET ZARARA UĞRATILIYOR
 
Yönetmelik gereği nüfusu 200 bin altında olan il ve ilçe merkezlerine kendi memleketinden il ve ilçe müdürü atanamıyor.
 
Siyasi gücü bulunan kişiler yönetmeliğe takla attırarak, başka il ve ilçe merkezine atamalarını yaptırarak karşılıklı becayiş ile yönetmelik normlarını çiğneyerek kendi memleketlerinde görev yapıyorlar.
 
Bu görevlendirmeler de her ne kadar yolluksuz ve yevmiyesiz de yazsa, kişi 5 yıl içerisinde dava açtığı sürece yolluk ve yevmiyesini mahkeme kararı ile alabiliyor.
 
Ayrıca yine Bekir ERDOĞAN ve Necmettin YALÇIN ın görevlendirme yapmak için kapısında bile yatanlar, siyasi destek ile de görevlendirmelerini yaptırdıktan sonra, görevlendirme tekrar onaylanmazsa Bekir ERDOĞAN ve Necmettin YALÇIN a dava açmakta ve yolluklarını devletten almaktadır.
 
Burada bürokrasi de siyasi bir çıkmaz içerisinde olup, bu tür uygulamalardan rahatsızlık duymaktadır.
 
Ayrıca yine olmayan norm kadrolara il ve ilçe merkezlerinde norm kadro sayısının iki katı oranında şube müdürü görevlendirmeleri yapılmaktadır. 
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER in, bu geçici görevlendirmeler konusunda nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor. Ancak gerek siyasi baskı gerekse sendika baskısı karşısında bu görevlendirmeleri iptal etmesinin çok zor olduğu Bakanlık içerisinde ve sendikacılar arasında konuşuluyor. 
 
Bu konuyla ilgili gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.




Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
NE DERSENİZ O
NE DERSENİZ O - 13 yıl Önce

BEN BLMEM BÜYÜKLERİMİZ BİLİRİZ

SIRADAKİ HABER