Gökyüzünde Gördü Hayatı Bir Anda Değişti

Kastamonu’da köyde hayvan otlattığı sırada gökyüzünde gördüğü uçak sonrasında uçak mühendisi olmayı çok istedi öğrenci, Kocaeli Üniversitesi’nde Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazanmasından sonra aynı zamanda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’de çalışmaya başladı.

Gökyüzünde Gördü Hayatı Bir Anda Değişti

ÖSYM tarafından Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) neticeleri açıklandı. Bu neticelere göre Kastamonu’nun Araç ilçesi Çavuşlu Köyünde yaşamakta olan Ahmet Bulucu, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazandı. 

Aynı zamanda Ahmet Bulucu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Temel Kotil ile görüşerek, stajyer mühendis olarak bu kurumda da işe başladı.Bu gelişmeler ışığında Ahmet Bulucu, hayallerini de bir nevi gerçekleştirmiş oldu. 

Stajyer Mühendis olarak TUSAŞ’ta göreve başladı

Hayvan otlatırken gökyüzünde gördüğü uçak, tüm hayatını bir anda değiştirdi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Ahmet Bulucu ile makamında görüştü. 

TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil tarafından ATAK, HÜRKUŞ, ANKA, GÖKTÜRK, HÜRJET gibi Türkiye’nin en önemli projelerine imza atan TUSAŞ’ın tesisleri gezdirilen Ahmet Bulucu, bu geziden sonra stajyer mühendis olarak işe başladı. 

Ahmet Bulucu, üniversiteye başlar başlamaz TUSAŞ’ın bünyesinde stajyer mühendis olarak göreve başlayan ilk öğrenci olma başarısı da gösterdi.

Hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu

Sosyal paylaşım sitesinden açıklamada bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, “Gözünün hep yükseklerde olduğunu söyleyen Kastamonulu Ahmet Bulucu kardeşimizin hayali uçak mühendisi olmak. 

Bizimle yaptığı görüşme sonrasında uçaklara olan tutkusunu anlatan Ahmet Bulucu, kurumumuzda Stajyer Mühendis programımızda çalışarak hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER